English
Főoldal > Blog > Tavaszi fáradtság?

Tavaszi fáradtság?

Tavaszi fáradtság?

 

Tavaszi feltöltődés

 

 

Éled a természet, kibújnak az első virágok a földből és ahogy kisüt a nap szinte kicsattanunk a boldogságtól. Mégis mintha kicsit fáradtabbak lennénk és nem csattanunk ki teljesen az energiától.

 

Miért van ez és mit tehetünk ellene?

 

 

A tavasz a legjobb időszak arra, hogy mi és környezetünket is megújuljunk. Mégis sokszor kínoz bennünket a fejfájás, aluszékonyság és ingerlékenység.

A tavaszi fáradság nem betegség, hanem a szervezet változásának tünetei. Elmúlt a tél, közeleg a tavasz, megváltoznak a hormonok és a bioritmusunk. Napról napra hosszabbak a nappalok és a szervezet reagál a külső hatásokra. Csökken a melatonintermelés és ez okozza az átmeneti zavart a szervezetben.

 

Mit tehetünk ellene?

 

 

1. Együnk sok friss alapanyagot!

 

 

 

Az első friss zöld növények és bogyós gyümölcsök tele vannak élettel. Spenót, hagyma, medvehagyma, friss retek mind mind az éltető természet legjobb csodaszerei.

 

2. Kevesebb zsír.

 

 

 

A téli zsírban gazdag étkezést váltsuk le. A sok zöldség és gyümölcs fogyasztással gyorsan feltöltjük vitamin raktárjainkat, így szervezetünk hamarabb átlendül a tavaszi fáradság tünetein.

 

3. Mozogjunk minél többet a napfényes szabad levegőn.

 

Sétáljunk, fussunk, túrázzunk. Üljünk ki napozni egy napra és élvezzük, ahogy percről-percre a nap feltölti energiaraktárainkat.

 

4. Igyunk többet.

 

 

A téli időszakban kevésbé figyeltünk a folyadékbevitelre. De a megnövekedett testmozgással a folyadékigényünk is megnő, valamint sokkal több folyadékra szomjazik szervezetünk, csakúgy mint az éledő friss növények. Ne sajnáld, ha esik az eső. Így éled a természet újra. Feltölti vízraktárait, felkészül a hosszú forró nyárra. Készüljünk fel mi is, fogyasszunk több tiszta folyadékot, lehetőleg vizet.

 

5. Hideg-meleg zuhany?

 

Igen, reggelre ajánljuk, ha nehezebben indulnak a napjaid, ha hosszú napra számítasz. Felpezsdítjük a vérkeringést és egész napra feltölti szervezetünket.

 

6. Ápoljuk lelkünket is

 

 

És most ne a habos sütemény legyen a jutalom. Gondolkozzunk pozitívan, hallgassunk minél több pörgős és gyors zenét. Ha kedvünk tartja táncoljunk egyet és énekeljünk mielőtt elindulunk otthonról.

 

7. Menj ki a természetbe és ültess!

 

Hozd be a természetet a lakásodba is. Szerezz be pár tavaszi hagymás növényt, ápold, ültesd, gondozd, élvezd az illatát. A tavasz itt van!

Legyünk együtt barátainkkal, kedvesünkkel és családunkkal többet.

 

 

Ne feledd Te is a természet része vagy, csak úgy mint a gyönyörű hóvirág és tulipán a kertben. Te is felébredsz és együtt éledsz a tavaszi természettel.

 

 

MINDEN TERMÉKÜNK:

  • parfüm mentes
  • parabénmentes
  • színezékmentes
  • kőolajmentes
  • állati kísérletektől mentes
  • szilikonmentes
  • pálma olaj mentes 
  • SLS mentes
  • propilénglikol mentes
mennyiség