English
Főoldal > Blog > A hatékony immunerősítés, erősítsd meg a ...

A hatékony immunerősítés, erősítsd meg a szervezeted

A hatékony immunerősítés, erősítsd meg a szervezeted

 

 A hatékony immunerősítés, erősítsd meg a szervezeted

 

 

Az influenza járvány kellős közepén jó volna megúszni tüsszögés, orrfolyás, láz és levertség nélkül.  Egy erős immunrendszer és pár hasznos megelőző fortély talán segít, hogy ne vegyen le minket a lábáról a betegség!

Sok-sok aranyszabály van, hogy elkerüljük a vírusokat és baktériumokat télen. A teljesség igénye nélkül pár tanács, hogy egészségesebbek legyünk.

 

 

Immunerősítés:

 

 

1. Mozogjunk napi 15-30 percet. Bár tél van, sötét de napi 15 perc mozgásnak bele kell férni. Válasszuk lift helyett a lépcsőt, vagy egy megállót sétáljunk le a tömegközlekedés helyett.

 

 

2. Szedjünk vitamint. A legfontosabb ilyenkor a C-vitamin, cink és D-vitamin.

 

 

A cink is nagyon hatékony immunerősítő. De vigyázzunk a cink túladagolható és problémákat okoz, így elég ha az étrendünkbe iktatunk pár cinkben gazdag élelmiszert napi fogyasztásra: shitake gomba, spenót, zöldborsó, zab, pulykahús és tönköly.

 

D-vitamin: ennek a vitaminnak a hiánya fogékonnyá tesz a fertőzésekkel szemben. Legfontosabb vitamin forrásunk a nap. Így a sötét téli időszakban nem jutunk megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz, így pótolnunk kell azt. A D-vitaminok olajokban fejtik a legjobban hatásukat és gyorsabban szívódnak fel, így érdemes olajban kevert D-vitamint választani. De bármilyen plusz D-vitamin forrás segít, akár tabletta formájában is pótolhatjuk.

 

3. Igyunk sok folyadékot. Lehetőleg vizet. Ezt nem győzzük hangsúlyozni. Ez mind külsőleg, mind belsőleg nagyon hasznos. Belsőleg segít a gyulladásos folyamatokat megelőzni. Kitisztítja a szervezetet és segít hogy megfelelően hidratáltak legyünk!

 

4. Együnk egészségesen. Kerüljük egy ideig a feldolgozott húsokat, mert rengeteg tartósítószert tartalmazhatnak, mely negatívan hat az immunrendszer működésére. Kerüljük a cukrot, mert a szervezet immunrendszerét gátolják a működésben.

 

Egészséges szuper élelmiszerek, melyek segítik az immunrendszert aktiválni:

 

- fokhagyma

- fahéj

- chia mag

- amaránt

- Goji bogyó

- vöröshagyma

- gyömbér

 

 

5. Aludjuk magunkat egészségesre és szépre! Az alvás nemcsak a bőrnek tesz jót, de az immunrendszernek is. Ne feküldjünk le túl késő, mert a pihentető alvás éjfél előtt kezdődik. Aludjunk teljes sötétségben. A szervezet az alvás során a sötétben melatonint termel, mely befolyásolja a szervezet egészséges működését. 

 

Sőt az alvás hatására csökken a gyulladás a szervezetben.

 

 

6. Kézmosás és védekezés. Mossunk minél többet kezet, hogy a sok kórokozót lemossuk. Kerüljük a nagy tömegeket. Ha nem tudjuk a zárt és nagy tömeg közösséget elkerülni, tegyünk az arcunk elé egy sálat, próbáljuk minél messzebb állni a tüsszögő emberektől.

 

 

7. MOSOLYOGJ! Ez az immunerősítő trükk is a tarsolyunkba van. Az öröm a számos pozitív hatást fejt ki. Ha pozitív érzelmeket érzünk, agyunk is és szervezetünk is jobban fog működni.

 

 

Ha mégsem tudtunk kivédeni az influenzát?

 

 

A fenti immunerősítő tippek mellett mindenképp hasznos, ha:

 

1.  Kevesebb vas bevitele a szervezetbe. Hagyjuk el ilyenkor a multivitamint, vagy válasszunk kevesebb vasat tartalmazó multivitamint. Étkezzünk vegyesen egészéségesen.

 

2. Pihenjünk, és ha tehetjük ne menjünk közösségbe. Így felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. Akár 2-3 nap is elég így, hogy legyőzzük a vírusokat.

 

3. Orvoshoz mindenképp menjünk el. Az influenza legyengült szervezetre veszélyes is lehet!

 

4. Igyunk, igyunk, igyunk! Vízet és gyógyteákat fogyasszunk.

 

5. C-vitamint ebben az esetben növelt dózisban szedjük rövid ideig. Az egészséges határra vontatkozó mennyiséget viszont ne lépjük túl.

 

6. Ápoljuk a lelkünket. Olvassunk, nézzük meg a kedvenc filmünket, hívjuk fel egy régi kedves ismerősünket. Termeljünk boldogság hormont, ami segít az immunrendszernek is!

 

7. Használjunk sóoldatos orrtisztítást, inhaláljunk Salvus vizes sós oldattal.

 

8. Forduljunk nyugodtan a természet patikájához is. Kérdezzük meg gyógyszerészünket vagy olvassunk utána ha nem ismerjülók: Echinácia cseppek, Propolisz, Grapefruit mag cseppek, Ezüst kolloid stb.

 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

 

mennyiség