Zsíros a bőröd? Így ápold!

Neked is folyamatos problémát okoz az arcod olajos érzete? Gyakran fényesedik ki, illetve át a T-zónád napközben? Bizony, a zsíros bőrrel nem könnyű bánni, de szerencsére korántsem lehetetlen! A megfelelő kozmetikumok használatával és a bőrápolási rutin betartásával egészen jól kezelhető a problémás felület, mi pedig azt is megmutatjuk, hogy mindez hogyan lehetséges!

 

Tonizálás

Egy jó tonik igazi kincs: segít a bőr természetes megújulásában, a tág pórusok normalizálásában, a gyulladás csökkentésében valamint az elhalt hámsejtek és az esetleges  sminkmaradványok eltávolításában. Ezt a terméket is több szempont alapján érdemes kiválasztani: csakúgy, mint az arclemosó esetében, figyeljünk a kulcsfontosságú összetevőkre, és vásároljunk minél természetesebb, alkoholmentes produktumot!

Ha még nincs ilyened, vagy úgy érzed, hogy nem a megfelelő “társat” választottad, nem kell tovább keresned: a Soins Essential termékcsaládunk bőrkiegyenlítő arctonikja tökéletes választás! Csak hogy néhány dolgot mondjunk róla: alapját a forradalmian új, sejtkommunikáló peptidek és a damaszkuszi rózsavíz hidrolátum alkotja, emellett biztosítja az arc derűsségét, halványítja a pigmentfoltokat és erőteljesen tompítja az arcbőr egyenlőtlenségeit is. Ennyi hatás egy termékben? Naná!

 

A hámsejtek eltávolítása

A zsíros arcbőrnek az egyik kellemetlen sajátossága, hogy az elhalt hámsejtek plusz réteget alkotnak a bőr felszínén, ezért is különösen fontos a hatékony, de ugyanakkor gyengéd eltávolításuk: következzen hát a radírozás! 

Frissítő arcradírunk kiemelt eleme az olívabogyó őrlemény, amely kíméletesen mégis  határozottan dörzsöli le a nemkívánatos, elhalt bőrt a kezelt felületről. Rendszeres használat esetén megfigyelheted hogy normalizálódnak az eltömődött és kitágult pórusok, valamint csökken a mitesszerek és a pattanások száma is!

 

Fényvédelem

Lehet, hogy sokak számára meglepő hírt közlünk most, de zsíros bőr esetén is nagyon  fontos a fényvédelem, ugyanis a napsugarak okozta ráncok és pigmentfoltok ezt a típust sem kímélik. Használhatsz kifejezetten csak fényvédőt, vagy olyan hidratálót amelynek van ilyen funkciója is, de ha egységesebb bőrképre vágysz, válaszd  a Soins fényvédő BB krémet, amely természetes 15 SPF–nek megfelelő fizikai fényvédővel rendelkezik, a benne található Q10 pedig még a ráncokat is csökkenti!

 

Hidratálás

A megfelelő hidratáló kiválasztása is épp olyan fontos, mint a fent említett termékek – ha biztosra szeretnél menni, használj sok-sok sejtkommunikáló hatóanyagot és bőrhelyreállító összetevőt tartalmazó krémet, lehetőleg egy könnyű állagút, amely gyorsan felszívódik a kezelt felületen. 

Ilyen például a Soins Essential termékcsaládunk 3. lépése is, a nappali hidratáló. Őt úgy alkottuk meg, hogy már első pillanattól fogva nagyon könnyedén kenhető legyen – így nem csak az arcodon, hanem a nyakadon és a dekoltázsodon is használhatod a teljeskörű hidratálás érdekében!

 

***

Nézz körül a webshopunkban további természetes alapú natúrkozmetikumokért – minden bőrtípusra van egy-két pompás termékünk!


Leave your thought here