Tippek téli depresszió ellen

Itt az új év, s bár sokan újult erővel és hatalmas lendülettel állunk neki a kezdésnek, sokszor megesik, hogy mégis a sötét, hideg téli napok lesznek úrrá hangulatunkon és beköszönt az úgynevezett téli depresszió. Ilyenkor gyakran érezzük, hogy nem vagyunk motiváltak, nincs kedvünk semmihez és szívünk szerint egész nap csak ágyban feküdnénk és sorozatokat bámulnánk, vagy olvasnánk, persze jól tudjuk, ez nem vezet sehova. Nemes egyszerűséggel a megoldás annyi, hogy felülemelkedünk sötét hangulatunkon, azonban ez sokszor nem is könnyű, mint gondolnánk: ehhez hoztunk most Nektek pár tippet!

 

Örömforrások

Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy minek is tudunk a leginkább örülni és miért tudunk kimondottan lelkesedni. Nos, keressük meg újra ezeket a cselekvéseket, vagy tárgyakat és merítsünk belőlük lendületet!

Egy sütemény elkészítése, egy régi fotóalbum előkeresése, vagy épp pont egy rendrakás hihetetlen energiákkal tud feltölteni bennünket, csak rá kell vennünk magunkat a kezdésre!

 

Fény mindenek felett!

Sajnos az időjárás pont azok közé a jelenségek közé tartozik, amelyeket nem tudunk befolyásolni. Hiába szeretnénk több napfényt, ha épp napokon át szakad az eső. Tudjuk-tudjuk, a szolárium nem a legegészségesebb dolog a világon, viszont a sötét hidegben eszméletlen jót tud tenni egy kis mesterséges napfény. Ha pedig igazán merészek vagyunk, nézzünk egy pár hetes nyaralást természetesen csakis tengerpart mellett! ( Azért a jó öreg természetes napról se feledkezzünk meg, ha időnk engedi tegyünk egy hosszú sétát a szép időben.)

 

No Stressz!

A stressz szintén olyan dolog, amit kissé nehezen tudunk elkerülni, főleg ha az munkákból adódik, ami ugye a megélhetésünk forrása. Ha teljesen nem is tudjuk megszüntetni az idegeskedést, a kezelését annál inkább el lehet kezdeni! Ha kellemetlen helyzet ér minket, próbáljunk meg ne felcsattanni, és egyből dühbe gurulni, inkább legyünk úrrá a szituáción! Mérgünkkel sokat nem változtatunk a helyzeten, magunknak viszont kifejezetten rosszat teszünk! A kevesebb stressz sokkal jobb “átlag-hangulatot” eredményez, és ez a téli napokon bizony nagyon fontos!

 

A mozgás éltet

Sokan nehezen vesszük rá magunkat a mozgásra télen, hiszen kimozdulni, hazaérni, öltözni, vetkőzni igen macerásnak tűnik, a kültéri mozgás ilyenkor pedig sokak számára elképzelhetetlen. Bármilyen ürügyet fel lehet hozni arra, hogy kihagyjunk egy edzést, de nem érdemes, hiszen a mozgás endorfint termel, ami pedig igazán befolyásolja a hangulatunkat. Szóval irány a kondi vagy futócipőt fel!

 

Kényeztetés

Nos, akármilyen évszak is van éppen saját magunk ápolásáról és kényeztetéséről sosem szabad megfeledkeznünk. Legyen szó egy kiadós habfürdőről, vagy egy forrócsokiról a takaró alatt: ami jár, az jár. Ha ápoltan, kipihenten indítjuk a hétköznapokat sokkal felszabadultabbak és kiegyensúlyozottabbak leszünk: például egy fényvédő BB hidratáló máris megalapozza a napi tökéletes megjelenést!

 

Reméljük ötleteinkkel segítünk Nektek átvészelni az elkövetkezendő bő másfél hónapot, addig is használjuk fel ezt az időszakot a megújulásra!


Leave your thought here