Tippek megfázás ellen

Már javában tombol a tél, röpködnek a mínuszok és ez sokunk immunrendszerét bizony nem kíméli. Köztudottan a január és a február azok a hónapok, amikor a legtöbben küzdünk a megfázással: legyen szó enyhe nátháról vagy nagyon csúnya influenzáról. Sajnos nem minden esetben kikerülhetők a baktériumok és a vírusok begyűjtése, azonban sokat tehetünk azért, hogy szervezetünk igazán ellenálló legyen a betegségekkel szemben: aktuális cikkünkben immunrendszerünk erősítésére hoztunk néhány hasznos tippet!

 

Folyadék mindenek felett

Általánosságban is kijelenthetjük, hogy a hidratálás az egyik legfontosabb elem a mindennapok során, legyen szó bármilyen évszakról. A folyamatos vízellátáson kívül ebben az időszakban fogyasszunk sok teát, lehetőleg üresen, vagy sok citrommal és mézzel! A meleg folyadék segít szervezetünknek feltöltődni, a különböző gyógyteák pedig növelik a szervezet ellenállóképességét! 

Amit mi ajánlunk: gyömbér, menta, csalán, kamilla

 

Gyömbér-fokhagyma-méz-citrom kombó minden reggel

Az egyik legegyszerűbb recept, ha jókora mennyiségű gyömbért és fokhagymát lereszelünk, majd mézet és citromot adunk hozzá. Egy teáskanál minden reggel, és szervezetünk olyan erős lesz, mint még soha!

 

Mozgás

Sokan alulértékelik a testmozgás fontosságát, ami elég nagy hiba, ugyanis a rendszeres edzés ellenállóbbá teszi testünket a betegség és az időjárás okozta viszontagságok ellen. Nyilván nem azt mondjuk, hogy hozzá nem szokott ember lévén azonnal húzzunk futócipőt és szeljük a kilométereket a mínuszokban, de egy kardió edzésért, vagy egy aerobik óráért kimondottan hálás lesz a szervezetünk!

 

Rendszeres gargalizálás

Nem éppen vonzó kombóként hat, de annál hasznosabb ha egy kis sós-meleg vízzel “öblítjük” ki torkunkat fogmosás után. A só fertőtlenít, ezáltal hatékonyan takarítja el a nem kívánt betolakodókat a torkunkból megelőzve ezzel azok terjedését, és persze a későbbi nagyobb bajt!

 

Vitaminokban gazdag táplálkozás

Mint tudjuk, a táplálkozás sarkalatos pontja egészségünknek: igyekezzünk sok zöldséget és gyümölcsöt bevinni étrendünkbe, amennyiben van rá lehetőség a többségüket fogyasszuk nyersen! Kiegészítésképp válasszunk sovány húsokat, így a gyomrunkat sem terheljük, bőrünk is szebb lesz és az alakunknak sem árt a fehérjében és vitaminokban gazdag táplálkozás!

 

Tartsuk tisztán az orrjáratokat!

A rendszeres orrfújást mondanunk sem kell, hiszen reggelenként – főleg amennyiben hidegből melegbe érünk- azonnal zsebkendőt rántunk. Szerezzünk be erre az időszakra egy tengervizes orrsprayt, és tartsuk tisztán ezzel a járatokat, elkerülve így a későbbi iszonyatos “dugulásokat”.

Reméljük tippjeinket alkalmazva könnyedén elkerülitek a csúnya betegségeket, és makk egészségesen vágtok neki a tavasznak!


Leave your thought here