Tippek az őszi hajápoláshoz

Sajnos véget ért a nyár, bár az időjárásnak köszönhetően ebből sok mindent nem érzünk, de talán a nap sugarai is erőtlenebbé váltak és az éjszakák is hidegebbek. Ha tetszik, ha nem, bizony beköszöntött a szeptember, s vele együtt az új évszak is. Mint tudjuk, az évszakok váltakozásával sok mindenen változtatunk mi is: szekrényeinkben az atléták helyére kötött pulcsik kerülnek, kicsomagoljuk a bakancsokat és lecseréljük a nyári krémeinket is. Csak úgy, mint a bőrünk esetében a hajunk ápolására is figyelnünk kell: cikkünkben ezért most az őszi hajápolás témakörét járjuk alaposan körbe. Megmutatjuk Nektek, hogy milyen tényezőkre figyeljetek oda kiemelten, és olyan tanácsokkal is ellátunk Benneteket, amelyek megfogadásával csillogó hajkoronával tündökölhettek majd a színes levelek között. 

 

Minden az alapos hajmosásnál és hajszárításnál kezdődik!

 

Az ősz bizony hidegebb időjárást és általában sok csapadékot is hoz magával, hajunk ezért hajlamos megsínyleni a változást. Most már nem az erős UV sugaraktól kell megvédenünk hajtincseinket, hanem a fejbőr tisztaságára kell nagyon odafigyelnünk. Érdemes hajunkat legalább három naponta megmosni. Mindig válasszunk a hajtípusunknak megfelelő sampont és balzsamot is, lehetőleg olyat, amely tápláló összetevőket tartalmaz és vitaminokban is kimondottan gazdag. A nyári napsütés után most különösen intenzív ápolásra van szüksége a hajunknak. ( A fodrászkellékes üzletekben magasabb minőségű hajápolók között választhatunk, de a drogériákban is találhatunk számunkra kedvezőt. )

Gyakori sapka- és kalapviselés esetében célszerű akár két naponta is megmosni a hajat, hiszen ezen kiegészítők hordása megterhelő a fejbőr számára, de persze véd a káros környezeti hatásoktól. 

 

Hajszárítás előtt permetezzünk hővédőt a hajra és minden alkalommal használjunk hajvégápoló-olajat is, vagy hajban hagyható kondícionálót. A hajszárításra is figyeljünk oda: nem túl magas hőfokon szárítsuk a hajat egészen addig, amíg mindenhol száraz nem lesz teljesen. Nedves hajjal semmiképp ne menjünk szabad levegőre, hiszen így fáznak meg legkönnyebben a hajhagymáink. Időnként célszerű 1-1 hajpakolást is feltenni, melynek eltávolításakor alaposan masszírozzuk át a fejbőrt a választott samponnal.

 

Styling

 

Nem csak a sampon megválasztására érdemes figyelni, hanem a styling termékekre is. Érdemes például egy magas minőségű hajfényt is beszerezni, ugyanis az ilyen produktumok nem csak extra csillogást adnak a hajnak, hanem sok-sok vitaminnal is feltöltik azt. Hajformázás előtt mindig használjunk hővédőt és a finish termékekről se feledkezzünk meg! 

 

Őszies színek

 

Ha csak a nyár kedvéért választottunk napszítta szőke tincseket itt az ideje, hogy barnás árnyalatúra cseréljük őket. A szőkítés ugyanis olyan eljárás, amely kivonja a pigmenteket a hajszálakból, így a szőkített rész gyakorlatilag élettelenné válik. Amennyibben visszafestjük őket, úgy visszapigmentáljuk egy részét, így a haj új erőre kaphat. Nem mellesleg ősszel igazán divatosak a barna és a vörös árnyalatai. 

 

Gyakori vágatás

 

Csak úgy, mint ahogyan a bőrünknek is szüksége van az elhalt hámsejtektől való megtisztításra, a hajunkat is érdemes időről időre megszabadítani a töredezett hajvégektől. Ezek ugyanis nem csak igénytelen megjelenést kölcsönöznek, hanem tovább roncsolják a hajat. Ahhoz, hogy a hajkorona egészségesen tudjon nőni szüksége van rendszeres vágásra, ráadásul így a hajhullás is megelőzhető. Javasoljuk, hogy hat hetente látogass el fodrászodhoz “töredezésmentesítés” ügyben.  

 

Táplálkozás

 

A táplálkozás bizony az egészséges haj elengedhetetlen alappillére is. Figyeljünk oda a vitaminokban gazdag ételek fogyasztására, kerüljük a nehéz, zsíros ételeket. Naponta egy marék olajos mag hozzájárul a haj egészségéhez, csak úgy, mint a sok-sok rostban gazdag gyümölcs és zöldség is. Vessünk be étrend kiegészítőket is: a cink, a szelén, a sörélesztő és a vas mind-mind hozzájárulnak a tündöklő hajkoronához!

 

S O I N S tipp:

 

A tökéletes frizurához tökéletes megjelenés jár: az őszi ajánlatunk a fényvédő BB krém, amely egységes bőrfelszínt kölcsönöz, valamint a Super Shine család, amely a ragyogást biztosítja majd tested különböző pontjain!

 


Oszd meg a véleményed