Tavaszi bőrápolás

Bár még februárt írunk az időjárás határozottan tavaszias és persze azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a hét végén már beköszönt a március, többek között ezért is érdemes már most felkészítenünk bőrünket az új évszakra!

 

Fő a megfelelő ápolás!

A kinti hideg és a benti meleg okozta különbségek, valamint a tél következtében szervezetünkben kialakult A-, illetve D-vitamin hiány a bőrünkre is hatással van: feltűnőbbé válnak a bőrhibák. Általában pár havonta érdemes tisztító kezeléseket igénybe venni kozmetikusunknál, így most is hasonlót ajánlunk, de a legjobb, ha kikérjük az ő véleményét is és a bőrünknek legmegfelelőbb eljárást választjuk az ajánlása alapján.

 

Hidratálás

Kivétel nélkül minden évszakra igaz az, hogy a hidratálás fontosságát nem szabad alábecsülni! Napi minimum 2 liter folyadék bevitele ajánlott, lehetőleg cukor és szénsavmentes állapotban. (víz, gyógytea)

A víz hozzájárul a bőr hidratálásához és segíti azt a megújulásban! 

 

Rostban gazdag étkezés

Nem csak a hidratálás, a táplálkozás is sokban hozzájárul a bőr minőségének fenntartásához! Kerüljük a nehéz, zsírban gazdag ételeket, helyettük fogyasszunk sok rostban és fehérjében gazdag táplálékot: zöldségeket, gyümölcsöket és halat. 

 

Megfelelő kozmetikumok

A bőr megfelelő ápolására mindig érdemes kiemelt figyelmet szentelni, hiszen egy egész életen át tartó befektetésről beszélünk. A napi arctisztítás elengedhetetlen: ehhez E S S E N T I A L családunkat ajánljuk, amely rózsavíz illatával hozza magával a tavaszt, a termékcsalád tagjai pedig biztosítják a teljes körű ápolást, hidratálást és a ránctalanító hatás sem maradhat el! Ha egyelőre alapdarabokban gondolkodunk: mindenképp szerezzünk be egy kímélő arcradírt, egy sminklemosót és egy könnyed hidratálót. ( Amennyiben van rá lehetőség, ez tartalmazzon fényvédőt is, hiszen már előbújtak a napsugarak!)

Reméljük hasznos tanácsokkal láttunk el Benneteket ezen a héten is, nézzetek körül webshopunkban, ahol termékeink széles választékából válogathattok a tavasz alkalmából! 

 


Leave your thought here