Száraz bőr?

Okai és tünetei

A száraz bőr egy igen gyakori probléma, amely gyerekektől felnőttekig mindenkit érinthet. Míg az egészséges bőr puha és rugalmas, addig a száraz bőr könnyen kiszárad, durva, repedezett és viszkető lesz. Szerencsére legtöbbször ez a jelenség különböző környezeti tényezők hatására alakul ki, így nagy részben, vagy akár teljes egészében kezelhető.

A száraz bőr jelei és tünetei függhetnek a kortól, egészségi állapottól vagy akár a lakhelytől is, ilyenek lehetnek például: feszülő, húzódó érzés különösen zuhanyozás, fürdés vagy úszás után; a bőr összezsugorodott vagy dehidratált; a bőrnek durva, érdes tapintása van; viszketés és/vagy hámlás; bőrpír; mély repedések, amelyek esetenként vérezhetnek is. 

Tisztítás

A száraz bőr általában rendkívül érzékeny is, így kímélő tisztítást igényel. Érdemes elkerülni a dörzsölő mozdulatokat, finoman, enyhén masszírozva, körkörösen vigyük fel az arctejet – alkoholos vagy szárító hatású tonik helyett –, így szabadítva meg az arcbőrt a szennyeződésektől. Észben kell tartanunk azt is, hogy a meleg víz is szárít, ezért inkább langyossal vagy hideggel mosakodjunk.

Ápolás

Mit tehetünk bőrünk ápolása érdekében? Nappal a hidratáló, a bőr természetes lipidrétegét visszaállító krémeket, az akár hialuronsavat is tartalmazó termékeket érdemes használni – a zsírosabb textúrájú kozmetikumok ugyanis kiválóan  beszívódnak bőrünkbe, így védve azt a különböző irritáló hatásoktól.

***

Neked is száraz az arcbőröd? Próbáld ki most a Soins érzékeny, száraz bőrre való nappali hidratálóját azáleával!

A hársfavíz, a benne lévő olajok és vitaminok nem engedik kiszárítani az érzékeny, feszült arcbőrt, első használat után azonnal érezhető, ahogy feltölti azt energiával.  Keresd őt a webshopunkban és rendeld meg most!


Oszd meg véleményed itt