Őszi bőrápolási kisokos

Tudtátok, hogy az arcápolás terén az ősz a legalkalmasabb időszak a regenerálódásra és a megújulásra? A hűvösebb idő beköszöntével nem csak a ruhatárunkat érdemes frissíteni, hanem a bőrápolási rutinunkat is ajánlott megváltoztatni.

Jobb félni, mint megijedni

A nyári napozgatások után mindenképpen érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, és ajánlott időpontot kérni egy bőrdiagnosztikára is. Ha még nem voltunk ilyenen, ez szinte kötelező programként kell hogy szerepeljen a naptárunkban, hiszen itt tudhatjuk meg a bőrünkre vonatkozó speciális tulajdonságokat és jellemzőket, illetve pontos útmutatást kapunk annak ápolására, egészségének megőrzésére is. Természetesen akkor is ide kell fordulnunk, ha valamilyen gond merült fel bőrünkkel kapcsolatban: itt azonosítják a probléma pontos okát, és a megfelelő szakemberek segítségével, utasításaik betartásával könnyűszerrel “szerzünk”  megoldást is a problémák kezelésére, illetve azok teljes megszüntetésére is. 


A fényvédelem ősszel is fontos

Véget ért a nyár: feledésbe merülnek a tikkasztó nappalok és éjszakák, a napsugarak is jelentősen erejüket vesztették, a naptejek is a szekrény mélyére kerülnek lassacskán, de vigyázat – fényvédő krémekre mindig szükségünk van! Attól, hogy mi már nem érzékeljük megterhelőnek a napfényt, a bőrünk még szenved tőle: ezért kiemelten fontos, hogy a hidratáló kiválasztásánál mindig figyeljünk arra, hogy UVA sugarakat szűrő képességgel is bírjon, így tudjuk megóvni magunkat a korai öregedéstől.

Hidratálni, hidratálni, hidratálni

Nem csak nyáron fontos a hidratálás: az őszi évszakban is ugyanúgy figyelnünk kell a folyadékbevitelre, és bőrünk ápolására is: használjunk könnyen felszívódó, magas víztartalmú krémeket, így kölcsönözhetünk magunknak üde, ragyogó arcbőrt a hidegebb időkben is. Amennyiben beköszönt a zordabb időjárás érdemes kissé zsírosabb hidratálókat választanunk, így tudjuk megóvni bőrünket a kiszáradástól, és az irritációktól.

A SOINS-nál biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb krémet: válaszd a BB-, a Nappali-, Érzékeny bőrre, vagy Ekcémára való krémet, garantáltan elégedett leszel a hatással!

https://soins.hu/termekek/fenyvedo-bb-krem/

https://soins.hu/termekek/nappali-hidratalo-alfa-bisabolollal/

https://soins.hu/termekek/erzekeny-szaraz-borre/

https://soins.hu/termekek/ekcemara/


Oszd meg véleményed itt