Növényi őssejtek a kozmetikában

Mi az az őssejt?

Valójában olyan sejtekről beszélünk, amelyek képesek megtöbbszöröződni és megújítják önmagukat sejtosztódás útján, sőt még át tudnak alakulni a testünk szöveteit felépítő sejtekké is. A mi szempontunkból ez azért különösen lényeges, mert az előbb említett folyamat útján  alkalmasak arra, hogy az elhalt, vagy már nem megfelelően funkcionáló sejteket helyettesítsék. 

 

A növényi őssejtek

Nemcsak az emberi szervezetben, de a növényekben is megtalálhatóak az őssejtek. A testünkben lévőkkel ellentétben ezek az őssejtek “többfunkciósak”, hiszen képesek új gyökér, levél, virág vagy akár teljes új növény létrehozására – számos faj például így szaporodik. Nem csak tulajdonságaik, hanem összetevőik miatt is különlegesek, hiszen speciális fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat, ásványi-, azaz az osztódás szempontjából kulcsfontosságú- anyagokat tartalmaznak.

 

Növényi őssejtek a kozmetikában

 A növényi őssejtek felhasználásának alapgondolata onnan indult ki, hogy azok a növények, amelyek képesek arra, hogy reprodukálják önmagukat, őssejtjeikben hordozzák ezt a tulajdonságot. Ezen alapul a biotechnológia is: az adott növényből úgynevezett sejttenyészetet készítenek, és ezt alkalamazzák a különféle kozmetikai termékek létrehozásakor.

 

Soins nappali krém az alma őssejt erejével

Ha Te is szeretnéd átélni a növényi őssejtek hatását, válaszd a Soins alma őssejt liposzómás nappali krémet, amely klinikai tisztaságú összetevőivel bizonyítottan fokozza a bőr sejtjeinek aktivitását, ezáltal elindítja az arcbőr őssejtjeinek megújuló képességét, így az feszesebbé, rugalmasabbá és élettel telibbé válik. Ha ennyi hatás még nem lenne elég: ez a fent említett különleges összetevő lelassítja a sejtek és az arcbőr öregedési folyamatait, valamint korrigálja a már meglévő ráncok a mélységét is.

Próbáld ki te is, keresd a honlapunkon!

 


Leave your thought here