Nappali és éjszakai krémek – mi a különbség?

Nemcsak a bőrtípustól és az időjárástól függ, hogy milyen kozmetikumot érdemes használnunk: fontos odafigyelnünk arra is, hogy arcbőrünknek napszakonként is más-más fajta kényeztetésre van szüksége. Cikkünkből most megtudhatod, hogy pontosan milyen funkciót tölt be egy nappali és egy éjszakai krém, valamint azt is, hogy mi is a különbség közöttük!

 

Nappali krémek

El sem hinnéd, hogy mennyi hatás éri bőrödet napközben – ilyenek lehetnek például a napfény, a szennyeződések és a különböző környezeti tényezők: csak hogy néhány példát mondjunk, eshet éppen az eső, télen pedig a hó és a fagy is gyakori. Ezek ellen természetesen védekeznie kell – pajzsként igyekszik felvenni a harcot a különböző “támadások” ellen,  így tehát a nappali krémek feladata, hogy segítsenek az arcbőrnek a védelem megerősítésében, mindeközben pedig hidratáljanak, és folyamatos ápolást biztosítsanak arcod számára.

Ha már a hidratálásról beszélünk, ez a  hatás különösen fontos ezen termékek esetében, hiszen a nap folyamán megállás nélkül párolog a nedvesség, vele együtt pedig sok-sok értékes anyag is távozik a bőrön keresztül. Éppen ezért ezek a krémek a bőrápolási rutin harmadik fázisát szokták képezni, az arctisztító és a tonik felvitele után következnek a sorban. Ez nálunk sincsen másképp: a Soins Essential termékcsaládunkat lépésről-lépésre állítottuk össze, amelyben a STEP 3 nappali hidratálónk! Olyan kiváló alapanyagokat tartalmaz, mint a peptidek, az esszenciális olajak és a kis molekula tömegű hialuronsav – így nemcsak ragyogó bőrt biztosít, de egyedülállóan hatékony ránctalanító hatással is bír!

 

Az őssejtek ereje

A hidratáló és a bőrfeszesítő hatás mellett a sejtmegújító erő is hihetetlenül fontos a nappali krémek esetében: egy kis extra segítséget nyújtanak az arcbőrnek a mindennapi viszontagságok közepette. Pontosan erre a célra alkottuk meg a svájci alma őssejtet tartalmazó liposzómás nappali krémünket: a benne található, klinikai tisztaságú növényi őssejt bizonyítottan fokozza a bőr sejtjeinek aktivitását, így különös hatékonysággal indítja be az arcbőr megújuló képességét. A bőrünk ezáltal feszesebbé és rugalmasabbá válik, valamint a sejtek és az arcbőr öregedési folyamatai is lelassulnak.

 

Éjszakai krémek – A regenerálódás jegyében

Az éjszaka folyamán nem szükséges olyan fokú védelem, mint nappal – a testünk nyugalmi helyzetéből adódóan felélénkül a vérkeringés az irhában, így  ereinkből nagyobb mennyiségű tápanyag és oxigén jut a bőrsejtekhez: ők ezt az extra energiát főként a felépülésre és az osztódásra használják. Az éjszakai krémek pont ebben segítenek az arcbőrünknek: feladatuk a hidratáláson kívül főleg a regenerálódás elősegítése és támogatása – így olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a felépülési folyamathoz, a sérülések helyreállításához, és a normál állapot fenntartásához. 

Az esti rutinból tehát nem szabad kihagyni az éjszakai krémet, mert bőrünk megfelelő ápolásával lelassíthatjuk a ráncok megjelenésének folyamatát, valamint a bőrhibák kialakulását is. Nem is kell tovább keresned a megfelelőt: éjszakai ránctalanító bombánkkal garantált a ragyogó és feszes arcbőr!


Oszd meg a véleményed