Mivel fürdessük a picit?

Már a várandósság során érdemes felkészülni

Sokan már a terhesség harmadik trimeszterében igyekeznek beszerezni a babaápolási kellékeket. Az első és legfontosabb szabály, amit érdemes fejben tartani, hogy a kevesebb sokszor több. Bár a kisbabák bőre hihetetlenül érzékeny, ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy többféle kozmetikumra lenne szükségük.

Mit érdemes tehát megvásárolni, mivel lehet fürdetni a kicsit, ha nem szeretnéd kisbabád bőrét feleslegesen vegyszerekkel terhelni?

 

Csak a vegyszermentes!

Bár nagyon csábítóak tudnak lenni, nem szabad beadni a derekunkat a számtalan féle és fajta habos és illatos fürdetőknek. Hogy miért TILOS ezeket használni? Először is a habosodásért felelős anyag az SLS vagy SCS bár nagyon jól tud kinézni a baba fürdetőjében, ugyanakkor hihetetlenül irritáló hatású, így nem tesz jót a bőrnek! Az ezekben található illatanyagok legtöbbször pedig allergén összetevőket tartalmazhatnak (hacsak persze a gyártó maga nem jelzi a csomagoláson, hogy allergénmentes a termék).

Nagyon pici korban a szakemberek általában a gyógyszertári fürdetőket ajánlják – olyan szempontból ez egyértelműen jobb választás lehet, hogy biztosan nem tartalmaz semmiféle illatanyagot, így nem kell tartanunk az allergiás reakcióktól. Azonban résen kell lennünk ebben az esetben is, hiszen ezek a fürdetők tele lehetnek kőolajszármazékkal és parabénnel, amely súlyos mértékben be tud avatkozni a hormonrendszer optimális működésébe.

 

A Soins javaslata:

Próbáld ki a Soins mandarinos fürdőtejet, amelyet a legkisebbek számára alkottunk meg! Ez a speciálisan babáknak kifejlesztett fürdető nagyon gyengéd és kíméletes még az érzékeny bőrű csecsemők számára is – sőt, ekcémás bőrre különösen ajánlott!

https://soins.hu/termekek/baba-mandarinos-furdotej/


Leave your thought here