Minden, amit az Anti-agingről tudnod kell

Manapság nagyon divatos, sokat használt kifejezés az anti-aging , azt azonban csak kevesen tudják, hogy mit is jelent ez pontosan, és miért is olyan jó, ha egy terméken látjuk ezt a fogalmat szerepelni.Ebben a bejegyzésünkben alaposan körüljárjuk a témát, tisztába rakjuk a fogalmakat, és eloszlatunk minden kétséget!

Az anti-aging tulajdonképpen egy gyűjtőnév: minden olyan eljárást és módszert magába foglal, amelyeknek végső céljuk, hogy késleltessék a biológiai öregedés folyamatát. Ide sorolunk tehát minden olyan “tevékenységet”, amelyek az életminőséget a lehető leghosszabb ideig magas színvonalon tartják idősebb korban is, így hosszabbítják meg magát az életet. A fogalmat számtalan ágazatban használják előszeretettel, ilyenek például a táplálkozástudomány, az orvostudomány, és a kozmetikai ipar is. 

Szempontunkból természetesen az utóbbi a legfontosabb, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a  tudatos és egészséges táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás mind nagyban hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez és az életminőség javulásához, fenntartásához is!

Az öregedés születésünk pillanatától végigkíséri egész életünket: néha nehéz elhinni, de tudományos tény, hogy  bőrünk azon nyomban öregedni kezd, amint átléptük a bűvös 20 éves kort. Persze ekkor még nem látványos a folyamat, de innentől kezdve az említett szerv évente egy százalékkal kevesebb kollagént termel, és ez az arány a későbbiekben sem csökken. Sőt, az idő elteltével egyenesen arányosan nő, és szépen lassan az első ráncok is megjelennek majd az arcunkon. Ami őket illeti, ők sem azon jelenségek közé tartoznak, amik csak úgy “felszívódnának”, inkább mintha osztódnának: időről-időre egyre többen lesznek, ráadásul ha ez nem lenne elég, még mélyülni is kezdenek.
Sajnos nincs olyan csodaszer, amivel orvosi beavatkozás nélkül egy életre megszabadulhatnánk tőlük, viszont számtalan olyan kozmetikum létezik, amelyek rendszeres használatával késleltethetjük a “bosszantó” folyamatot, és egyúttal jó nagy önbizalmat is adhatunk magunknak, hiszen az élettel teli, ragyogó, ápolt bőrnél nem sok vonzóbb dolog van a világon!

Evezzünk most át az anti-aging hatóanyagok tengerére, hiszen biztosan sokan találkoztunk már különböző nevekkel, azonban nem valószínű hogy tudatában voltunk annak, hogy ezek mind öregedés-késleltető matériák. 

 

Hialuronsav

Ezt a zselés anyagot a fibroblasztok, vagyis a kötőszövetet alkotó alapsejtek termelik. Tulajdonképpen ők kapcsolják össze az elasztin-, és a kollagénsejtek közötti állományt, így adnak rugalmasságot és feszességet a bőrnek. Remek nedvességmegkötő képességgel is bírnak, így belülről tudják feltölteni azt. Az egész emberi testben jelen van, viszont több, mint 50 százaléka a bőr kötőszöveteiben található, – sajnos a kor előrehaladtával a mennyiség jelentősen csökken: ez okozza a ráncok kialakulását. A hialuronsav bizonyítottan eljut a bőr legmélyebb rétegeibe, ahol stimumálja a sejtek termelését, így a ráncok kisimulnak, az arc pedig feszesebb, fiatalosabb lesz. 

 

Nörvényi őssejt

Igazi áttörésnek számít a kozmetikában a növényi őssejtek alkalmazása, hiszen a tudósok több kutatással is bizonyították, hogy például az alma őssejtjei hatással vannak az emberi bőrben található őssejtekre is: átadják tulajdonságaikat. Pontosabban fogalmazva: segítik a bőr megújulását, gátolják annak öregedését, valamint növelik a védekezésre és a regenerációra való képességét is. 

Azok a készítmények, amelyek tartalmaznak növényi őssejteket bizonyítottan hatékonyabbak “hagyományos” társaiknál, ellentmondást nem tűrően adják vissza a bőr életerejét, és nem csak hogy visszaadják, meg is őrzik azt!

 

Koenzim Q10

A koenzim Q10 az a molekula, amely a sejtek energiatermeléséért felel, serkenti a lecsökkent sejtaktivitást, segít a szem körüli ráncok elhalványításában és eltüntetésében, valamint a nap által okozott bőrkárosodás mértékét is képes csökkenteni. 

Ha olyan terméket használunk tehát, amely tartalmaza a fent említett anyagot, csökkenthetjük a ráncaink mélységét, és bőrünk állagát is javíthatjuk: az arc selymesebbé, feszesebbé válik.

 

Retinolok

Ez az elnevezés tulajdonképpen az A-vitamin formáit jelenti, amelyet elsőként használtak antioxidánsként a ránctalanító krémek megalkotásánál. E molekulák elsősorban a blokkolják a szabadgyökök bőrroncsoló hatását, valamint a feltöltésért felelnek. 

 

Egyéb antioxidánsok

Fontos hatóanyag az öregedés lelassításában az E-. és a C-vitamin is, amelyek megvédik a bőrt a szabadgyököktől. 

Huszas éveink elején tehát elég könnyebb állagú, gyorsan felszívódó nappali, és ránctalanító krémeket használnunk, az idő előrehaladtával viszont érdemes odafigyelni a vásárolt kozmetikumok összetételére: idősebb korban, főleg 40 fölött már az anti-aging termékeket indokolt előnyben részesíteni. (Természetesen korábban sem árt meg a használatuk, viszont nem létszükséglet.) 

A  S O I N S kínálatában számos anti-aging termék található, többek között az alma őssejt liposzómás nappali krém, a díjnyertes éjszakai ránctalanító bomba, és az E S S E N T I A L család. E natúrkozmetikumok összetevőiben megtalálhatjuk a növényi őssejteket, a kis molekulájú hialuronsavat, a vitaminokat és a peptideket is: ők együttes erővel veszik fel a harcot a legmélyebb, legmakacsabb ráncokkal szemben is már az első használat alkalmával.
Mindennapi rutinként alkalmazva lelassítják az öregedés folyamatát, az eredmény pedig élettel teli, feszes, ragyogó arcbőr!

Látogass el webshopunkba, és böngéssz megannyi különleges, kizárólag természetes alapanyagú termékünk között, és válaszd a számodra legmegfelelőbbeket, legszimpatikusabbakat!

 


Leave your thought here