Miért fontos, hogy a férfiak is figyelmet fordítsanak a bőrük ápolására?

Nem (csak) női téma

Bár a legtöbb férfinak van valamiféle halvány elképzelése a bőrápolásról, de legtöbbjük általában igencsak idegenkedik ettől a témától. Azt azonban érdemes belátni, hogy ahogyan a nőknek, a férfiaknak is van bőre, ami időnként bizony ápolásra és gondoskodásra szorul.

 

Férfijelmez

Noha egyre több kozmetikai márka tekint a férfiakra úgy, mint piaci résre, a legtöbb esetben csak elég silány összetételű termékek kerülnek a piacra. Ezek a cégek általában „férfias” csomagolással és illattal igyekeznek minél vonzóbbá tenni az adott kozmetikai termékcsaládot, amely a problémás és érzékeny bőrnek sokszor többet árt, mint használ. Így az uraknak is érdemes a bőrápolási termékek maszkulin kulisszái mögé lesni, hogy megbizonyodhassanak a megfelelő összetevőkről.

 

Van különbség (?)

De van-e egyáltalán különbség a nők és a férfiak bőre között? Élettani szempontból természetesen fel lehet fedezni eltéréseket – ezek egyértelműen a hormonális különbségek miatt alakultak ki. Ennek ellenére az alapvető bőrápolási „szabályokat” nem befolyásolják, ahogyan a termékek összetételét sem. Például azok a kozmetikumok, amelyek segítenek eltüntetni az arcbőr ráncait, ápolják a kiszáradt bőrt, normalizálják a pórusokat, mérsékelik a pigmentfoltokat vagy a pattanásokat, mindkét nem számára ugyanolyan hatékonyak!

 ***

 Próbáld ki most a Soins 100%-ban natúr összetevőkből készült, bőrnyugtató krémjét, amely remekül védi és ápolja a bőrt borotválkozás után! Fantasztikus keserű mandula illatával egyből belopja majd magát a szívedbe!

Használatával borotválkozás után szinte egyáltalán nem gyullad be és pattogzik ki a bőr. Napozás után enyhíti a kivörösödött bőr kellemetlen tüneteit, gyorsan hidratálja és rendkívül megnyugtatja azt.

Mindkét nemnek egyaránt ajánljuk – keresd a honlapunkon!

 


Oszd meg véleményed itt