Mesterséges kozmetikumok káros hatásai – Óvd bőröd a mérgező anyagoktól!

A bőrön át felszívódó káros anyagok, mint például a kőolaj származékok, a parabén, az illat anyagok, a színezékek (a teljesség igénye nélkül), mind-mind olyan mesterséges anyagok, melyek bekerülve a véráramba komoly problémákat jelentenek az emberi szervezetre.

Továbbá nemcsak kártékonyak, de bőrünk is hamarabb öregszik tőle. A rossz minőségű és káros anyagok épp úgy öregítik a bőrt, mintha semmit sem használnánk! A sok-sok vegyi anyag hosszútávon olyan komoly betegségeket idézhet elő, mint akár a rák. A szintetikus illatanyagok, melyek a mesterséges kozmetikumok hidratáló krémeiben találhatóak, okozhatnak fejfájást, bőr allergiát, hányingert köhögést, de akár asztmát is. Az izopropil alkohol, mely számos kozmetikumban jelen van, súlyos mérgezést okoz, akár a bőrön felszívódva, ha túl nagy mennyiségben kerül a szervezetbe.

Parabén a mesterséges kozmetikumok egyik legkedveltebb tartósítószere. (90%-ban ezt használják tartósításra). Ugyan hatékony baktérium és gombaölő, mindemellett olcsó alapanyag, de számos kockázatot jelent az emberi szervezetre.  A parabént leggyakrabban metilparabén E218, etilparabén E214, propilparabén, butilparabén néven találhatod meg a csomagoláson feltüntetve, ritkábban használt változatai az izobutil-parabén, izopropil-parabén, benzilparabén. Firtatják, hogy ezen összetevőket tartalmazó termékek felelősek lehetnek a mellrák sejtek osztódásáért. Sajnos a mellrákkal diagnosztizált hölgyek esetében kimutathatóak a parabének.

Legtöbbször a reklámot és a márkát fizetjük meg, nem a jó minőségű terméket. Ennek köszönhetően a nagy kozmetikai cégek azt tesznek a termékekbe, amit csak szeretnének, a hivatalos engedélyezési folyamatnak megfelelően. Nem törődve a kémiai anyagok emberi szervezetre gyakorolt káros hatásaival, feleslegesen terheljük vegyi anyagokkal szervezetünket. A bőrön keresztül a nyirokkeringésbe bejutva, ezek az anyagok hatalmas pusztítást végeznek. 

A kémiai úton előállított mesterséges termékek sokszor számos kísérlet (akár állat kísérlet) eredményei. Nem beszélve arról, hogy ezek a mesterséges anyagok sokszor allergiás reakciókat is kiválthatnak, súlyosbítva bőrünk problémáit. Kipirosodott, égő érzés, viszketés. Olyan tünetek, amelyek egyfajta bőrreakciói a természetellenes anyagoknak.

A kisgyermekek még nagyobb veszélyben vannak, hisz immunrendszerük még nem fejlődött ki teljesen, kevésbé tudnak védekezni a vegyi anyagokkal szemben. Bőrük sokkal érzékenyebb és vékonyabb. Mivel káros környezeti hatásokkal és kémia anyagokkal vannak körülvéve, az ő biztonságuk érdekében mindenképp figyeljünk oda, a természetes anyagokat tartalmazó kozmetikai termékek, fürdetők, krémek használjunk. A legtöbb vegyi anyag nem, vagy csak nagyon hosszú idő után ürül a szervezetből. Halmozódik, hatalmas károkat okoz és gyengíti az immunrendszert.

Használj mindig ellenőrzött és bevizsgált natúr kozmetikumokat egészséged védelmében!

Ajánljuk neked az összes SOINS terméket, termékeink összetevői ökológiailag certifikált minőségűek, CPNP regisztrációs számmal rendelkeznek.

http://www.soins.hu/index.php?id=termekek

Legyél tudatos vásárló!


Leave your thought here