Legendák az ekcéma körül: tévhitek, amelyekről jó, ha tudsz!

Noha az ekcéma széles körben elterjedt, és mind többeket foglalkoztat a probléma, mégis rendszeresen találni helytelen információkat a témával kapcsolatban. Mind a közbeszédben, mind pedig az online felületeken számos tévhit kering az ekcémáról. Cikkünkből kiderül, melyek a leggyakoribbak, miért tévesek és mi a valóság!

 

1. Az ekcéma csak a kisgyerekeket érinti 

A tüneteket talán már Te magad is tapasztaltad a bőrödön, vagy van olyan felnőtt ismerősöd, hozzátartozód, aki hasonló problémával küzd. Az ekcémás tünetek tehát nem kizárólag a legfiatalabb korosztálynál jelentkezhetnek. Bár a csecsemők és kisgyermekek körében gyakrabban fordulnak elő a bőrbetegség jellegzetes panaszai, az ekcéma felnőtteknél is megjelenhet.

2. A tünetek diétával kezelhetők vagy enyhíthetők

Fontos, hogy változatos, tápanyagokban gazdag, ugyanakkor káros adalékoktól mentes ételeket fogyassz, mert ezek segíthetnek az ekcéma tüneteinek enyhítésében. Kifejezetten ekcéma elleni diéta azonban nincs, a bőrbetegség ilyen módon nem kezelhető. Diétát abban az esetben kell tartani, ha az ekcéma oka valamilyen ételintolerancia okán alakul ki. Egy szakértő orvos tanácsainak betartásával és diéta segítségével a betegség tünetei enyhíthetők.

3. Az ekcéma fertőző

Az ekcéma nem fertőző, nem kell attól tartanod, hogy érintkezés útján elkapod, esetleg továbbadhatod gyermekednek. A bőrbetegség ugyanis allergiás hajlam alapján alakul ki, ez pedig egyénenként eltérő.

4. Az ekcéma ellen nincs orvosság, el kell fogadni!

Ez az állítás csak nagyon kis részében igaz. Az ekcémának nem minden fajtája gyógyítható teljes mértékben, ilyen esetekben sem kell azonban elviselned a kellemetlen bőrpanaszokat. A cél a tünetmentesség elérése, illetve fenntartása. Ha kezeled a gyulladást és mellőzöd azokat az anyagokat, amelyek kiválthatják a panaszokat, késleltetheted azok újbóli megjelenését

5. A kozmetikumok nem számítanak az ekcéma kezelésében

Ahogy azt már több ízben hangsúlyoztuk, a megfelelő kozmetikum kiválasztásának nagy szerepe van a bőr egészséges állapotának fenntartásában. Nincs ez másként az ekcéma esetében sem, hiszen egy természetes alapanyagú, célzottan a betegség kezelésére kifejlesztett készítménnyel hamar látványos eredményeket érhetsz el! A Soins ekcéma krémje segít a gyulladás csökkentésében, valamint a sima, egészséges bőrfelület visszaállításában. Ne hagyd magad, tégy az ekcéma ellen!

 

Forrás: webbeteg.hu


Oszd meg véleményed itt