Kötelező bőrápolás 30+ után

Már a ráncok megjelenése előtt érdemes a ránctalanítást elkezdeni. A bőr nedvesség tartalma csökken, a tartószerkezete megereszkedik és az apró mimikai ráncok elmélyülnek.

30 év felett különösen oda kell figyelnünk arra, hogy milyen kozmetikumokat használunk. Oda kell figyelnünk arra, hogy bőrtípusunknak megfelelő krémet válasszuk. Oda kell figyelnünk arra, hogy természetes kozmetikumokat használjunk, mert a bőrön keresztül számos károsanyag képes felszívódni.

Az arcbőr szöveteiben a kollagén és az elasztin termelés csökken, így a bőr elveszíti feszességét. Az bőr öregedési folyamata visszafordíthatatlanul elindul. De tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot lelassítsuk!

Tartsuk be az alábbiakat, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát.

  1. Bőrtisztítás

A bőrtisztítás az alapja a megfelelő bőrápolásnak. Ne vízzel, szappannal és tusfürdővel távolítsuk el a sminket. Ne testápolóba mártott vattapamaccsal. Használjunk erre alkalmas sminklemosókat. Lehetőleg természetes alapanyagokat tartalmazót.

Használjuk a SOINS mandula olajos és aloe vizes arctisztítót. Nemcsak tisztít, de hidratál is.

https://soins.hu/index.php?id=arctej

  1. Éjszakai bőrápolás

Éjszaka a bőr regenerálódik. Ilyenkor fontos, hogy megfelelő éjszakai ránctalanító krémet használjunk, ami nem nehezíti el a bőrt. Fontos, hogy ne nappali krémet válasszunk éjszakára, hisz ilyenkor a bőr nincs kitéve káros környezeti hatásoknak és teljesen más folyamatok mennek végbe a pihenés és az alvás során.

Amíg Te alszol, addig válassz olyan krémet, ami feszesít, hidratál és ránctalanít.

Például a természetes összetevőket tartalmazó gránátalmás éjszakai ránctalanító krémet, mely rengeteg összetevője egyszerre támogatja a ránctalanítás folyamatát. Q10, hialuronsav, gránátalma kivonat, ligetszépe olaj, E-vitamin stb.

https://soins.hu/index.php?id=ejszakai-ranctalanito

  1. Nappali hidratálás

Nem győzzük hangsúlyozni mennyire fontos az, hogy a bőrnek megfelelő arckrémet használjuk. Itt olvashatsz bővebben róla: https://soins.hu/index.php?id=bortipusok
Kedvenc nappali hidratáló krém 2016-ban a SOINS-nál pedig: https://soins.hu/index.php?id=vizhianyos-borre

  1. Napvédelem

Az UVA sugárzástól való védelem a legfontosabb. A bőr öregedési folyamatát lassíthatjuk, ha megfelelő bőrvédő krémeket használjuk. Az UVA sugár egészen a bőr mélyebb rétegeibe hatol és itt szabadgyököket képez. A szabadgyökök sejtkárai ellen pedig védekeznünk kell.

Válasszunk mindig természetes alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokat, melyekből semmilyen károsanyag nem szívódik fel. Teljes mértékben természetes összetevők ugyanúgy ápolják és védik a bőrt, mint vegyi anyagokat tartalmazó társaik. Kerüljük az olcsó, sok vegyi anyagot tartalmazó krémeket. Figyeljünk oda az összetevőkre, nagy világmárkák is tartalmaznak parabént, kőolaj származékokat, vegyi anyagokat.

Most figyeljünk oda a bőrünkre, 20 év múlva ezek a napi pár perces odafigyelések kincset fognak érni! 🙂


Leave your thought here