Könyvajánló

Olvasni mindig jó, a hideg időben pedig pláne élvezetes bekuckózni egy izgalmas olvasmánnyal a kanapéra. Ha esetleg már ki is olvastátok a karácsonyi ajándékokat, vagy csak valami újdonságra vágynátok: készítettünk Nektek egy ajánlót, amelyben személyes kedvenceinkhez igyekeztünk kedvet csinálni Nektek! 

 

Elena Ferrante: Nápolyi regények

Első választásként nem is egy, hanem egyből 4 könyvet ajánlunk Nektek, hiszen a Nápolyi regények több kötetből áll. A történet két lány életét követi végig egészen a születésüktől kezdve idős korukig, gyakorlatilag egy életre szóló barátság megelevenedése négy kötet lapjain. Természetesen a regényeket a váratlan fordulatok, romantikus szálak és lebilincselő vallomások szövik át, egy életre szóló élményt ad a két olasz lány, akik a nyomornegyedből próbálnak kitörni más-más módszerrel. Érdekesség az íróról: kilétét homály fedi, óvja magát a nyilvánosságtól, ezért nem találni róla sem információkat sem képeket sehol. 

 

Sally Rooney : Normális emberek

Nagyon sok címet tudhat magáénak Sally Rooney fiatal ír kortárs írónő második regénye, többek között a New York Times Bestsellerét is, és ez nem véletlen! A történet két fiatal életét kíséri végig, méghozzá a gimnáziumtól az egyetemig. Magas feszültséggel lesúlytó első szerelmi történet, de nem akármilyen: főszereplőink sok kapcsolatot próbálnak ki mielőtt rájönnek, hogy egymást szeretik, mindemellett pedig személyiségük fejlődését is zseniálisan mutatja be. A könyvet olvasva számunkra is sok felismerés vált világossá és egyértelművé, mindenképpen ajánljuk, ezt tényleg nem érdemes kihagyni!

 

Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

Helyszínünk ezúttal London, főszereplőnk egy 30-as éveiben járó álmodozó nő, aki egy magazinnál dolgozik, emelett pedig egy gasztro-blogot is vezet. Szerelmi kapcsolatai kuszák, lehet hogy pont ezért úgy hozza a sors, hogy megkapja a szerelmi rovat főszerkesztését és Barcelonába utazik, hogy minden nap más randin vegyen részt. Többet nem is árulunk el, járjatok Ti magatok a történet végére!

 

Jo Nesbo: Vér a Havon

Jo Nesbo méltán híres remekbeszabott krimijeiről, kevesen tudják azonban róla, hogy a “detektív” történeteket időnként lebilincselően vegyíti a szépirodalommal. Ilyen regény a vér a havon is, melynek főszereplője egy bérgyilkos, kinek személyén keresztül, saját elbeszélésében ismerhetjük meg történetét. A csavart egyébként az izgalmas szálakon túl az is adja, hogy gyakran nem tudjuk eldönteni a képzeletben játszódik-e cselekmény vagy a valóságban.

 

Paul Suutari: A Suutari-levelek

Romantikus vizekre evezünk most, valójában nem is véletlen. A tél, a hideg, a tavasz közeledte talán minket is kimondottan romantikus hangulatba hozott, ezért “utolsó” ajánlásunk egy igazán lebilincselő könyv, a Suutari levelek. A regény érdekessége, hogy “nagyszülők”- “unokák” levelezésein keresztül mutatják be egy kapcsolat fejlődését. A sorokat olvasva nehezen találunk olyan mondatokat, amiket ne akarnánk azonnal felírni, megjegyezni, megtartani magunkat. Varázslatos, de tényleg. 

 

Reméljük rövid ajánlónk alapján azonnal vad rendelésbe kezdtek, majd egy kényeztető habfürdő társaságában, egy alapos Super Shine ápolás után, belemerültök választottaitok lapjaiba!


Leave your thought here