Júliusi könyvajánló, avagy könyvek strandoláshoz!

Szinte hihetetlen hogy repül az idő: már a nyár felénél járunk! Bár idén a vírus sok számításunkat keresztülhúzta, a nyaralásról, illetve a belföldi kirándulásokról szerencsére nem kell lemondanunk. Az aktív, vagy épp a passzív kikapcsolódás “kötelező” velejárója egy jó könyv, most kifejezetten könnyed, szórakoztató olvasmányokat hoztunk Nektek, amik mondhatni nem hiányozhatnak a strandtáskából! 

 

R. Kelényi Angelika – Róma, Róma

 

 Kelényi Angelika könyvében Caroline Wood a főszereplő, aki mondhatni karrierje csúcsán van: egy népszerű londoni magazin szerkesztőjeként egyre nagyobb szakmai sikereket ér el. Népszerű rovata, a Szerelem határok nélkül “miatt” szinte megszállottja az izgalmas történeteknek, folyamatosan új témák, sztorik után kutat.  Bár a munkájában mondhatni minden a legnagyobb rendben, sajnos ez magánéletéről korántsem mondható el. Főhősünk ugyan párkapcsolatban él, de közel sem abban a romantikus, idilli kötelékben, amire a legtöbben gondolnak. Kedvese Tom, ugyanis Barcelona egyik felkapott szállodáját vezeti, s munkája miatt nagyon keveset látogat az angol fővárosba szerelméhez. Nehéz a helyzet, hiszen egyikőjük sem akar lemondani sikeres karrierjéről, így távkapcsolatba kényszerülnek.

.

Caro egy érdekes hírre bukkan: Rómában van egy apartmanház, ahol az egy hálószobás lakásokban többnyire szingli személyek laknak. A történet érdekessége, hogy rövid időn belül minden egyedülálló párra lel, többek között ezért kapta a létesítmény a Szerelem-ház nevet. Főhősünknek több sem kell, meginvitálja gyerekkori legjobb barátnőjét, Juliát is egy kalandra: a két nő Rómába utazik, s bérelnek egy-egy szobát a híres épületben. Caro barátja kifejezetten ellenzi ezt a kalandot, a lány azonban megállíthatatlan. A beköltözés után el is kezdődik a kutatás: vajon mi lehet az a misztikum, ami összehozza a magányos embereket?

 

Vajon hogy alakul a két lány története az olasz városban? És mi lesz Tommal? Nos, itt az ideje, hogy beszerezzétek a könyvet és megtudjátok a sztori végét: izgalomban, humorban és romantikában nem lesz hiány!

 

Papp Diána – Most élsz

 

Papp Diána történetének Zoli a főhőse, aki egy vidéki kisváros moziját vezeti. Mondanunk sem kell, a létesítmény egykor romantikus randevú helyszínéül szolgált, sok szerelmes fűzte szorosabbra kapcsolatának szálait ezen a helyen. Sajnos a mozi nem hoz túlságosan nagy sikerélményeket Zoli életébe: egyre kevesebb a néző, a kiadások és így a tartozások is egyre csak nőnek, valamint a szerelem sem talál rá emberünkre. Egy nap úgy esik, hogy Zoli megtalálja egy gimis osztálytársának leveleit, melyben azt taglalják, hogy mi történik majd velük 15-20 év múlva. Hirtelen megelevenedni látszik a múlt: a gondtalan évek, az önfeledt bulik, a be nem teljesülő és a már beteljesedett szerelmek…

 

Mintha csak a sors keze lenne: hamarosan érkezik egy meghívó az első osztálytalálkozóra, amely lehetőséget kínál arra, hogy megtudjuk kivel mi történt, na és persze azt is, hogy vajon újra élednek-e a régi érzelmek…

 

Többet nem is árulunk el, csak annyit: a Most élsz kötelező olvasmány a nyári szezonban!

 

 

Anthony Capella – Vendéglő a Vezuvnál

 

Most a második világháború idejére kalauzolunk benneteket, történetesen Nápolyba. Főhősünk ezúttal James Gould különleges ügynök, aki különleges feladattal érkezik az olasz városba: esküvői biztosként korlátoznia kell a brit katonák és az olasz hölgyek házasságkötését. Bár azt gondolnánk, hogy ez nem egy bonyolult feladat, emberünk számára nem könnyű az élet, hiszen mindenki a túlélésért küzd: a háború és a veszteségek ellenére az emberekben működik a túlélési ösztön, mindenki boldog akar lenni. James eleinte szigorúan betartja a szabályokat, majd fokozatosan enyhülni kezd, amikor megismerkedik Livia Pertini szakácsnővel. És vajon mi lesz a történet vége?

 

Az író ezúttal is egy könnyed, színes regényt alkotott, amely tele van érzelmekkel, élvezetekkel,  örömökkel és fájdalmakkal is, ráadásul valós eseményeken alapszik!

 

Ruth Kelly – Szőlőskert Provence-ban

 

Ruth Kelly legújabb könyvének főszereplője Ava, akiben egyre inkább urrá lesz az érzés: változtatni kell az életén.  El kell költöznie jelenlegi lakhelyéről és új munka után is kellene néznie. Egy szónak is sok a vége: “ EL INNEN EL!”. Ava házassága nem túl sikeres, férje, Mark kereket oldott és nem kis adósságot hagyott maga után, azt persze nem tudni, hogy mikor jön vissza, vagy hogy vissza jön-e egyáltalán. Ava egy nap szomorú hírt kap: nagyapja elhunyt és rá hagyta szőlőskertjét, a Chateau Saint Clairt.

 

Ava kapva-kap az alkalmon és leköltözik a festői helyszínre, ahol szinte azonnal otthon is érzi magát. A történet ezután különös fordulatot vesz, amit csak akkor tudtok meg, ha elolvassátok ezt a zseniális regényt, maradandó élményben lesz részetek!

 

Reméljük elnyerték a tetszéseteket az általunk választott könyvek, hamarosan újabb izgalmas témát hozunk Nektek!

 

 

 

 


Leave your thought here