Így óvjuk bőrünket a hidegben!

Hamarosan itt a tél, röpködnek majd a mínuszok és az időjárás viszontagságai sem kedveznek túlzottan szervezetünknek: ezért kell különösen odafigyelni rá a leghidegebb hónapokban is!

Természetesen arcunknak elsősorban az időjárásnak megfelelő ápolásra van szüksége, de testünk többi részéről sem szabad elfeledkeznünk, hiszen a fagy és a hó senkit, és semmit nem kímél. 

Bejegyzésünkből most megtudhatjátok, hogy milyen termékeket érdemes választani ebben az időszakban , és persze azt is eláruljuk mely tényezőkre érdemes kiemelt figyelmet fordítani!

 

Didergő kezek

Valójában sokunknak fel sem tűnik, de a kezeink is azon testrészeink közé tartoznak, amelyek folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Őket maximum kesztyűvel tudjuk védeni, – a nagy többség azonban ettől a ruhadarabtól is szívesen eltekint, és csak a farkasordító hidegben húzza elő őket a szekrény mélyéről. 

Télen nekik is a megszokottnál intenzívebb ápolásra van szükségük, így ha tehetjük minden kézmosás után hidratáljuk őket kézkrémmel.

Érdemes kedvenc termékeinkből több tégelyben vásárolni, így vihetünk be a munkahelyünkre, rakhatunk a táskánkba egy tubussal, és ha a lakás több pontján is elhelyezünk egy-egy darabot, garantáltan nem fogunk elfeledkezni a kenegetésről!

Ha nagyon figyelmesek vagyunk, akkor kétféle változatban is vásárolunk télre: nappalra egy könnyebb állagút válasszunk, amely pillanatok alatt beszívódik a bőrbe, míg éjszakára egy zsírosabb változatot, amely mélyen hidratálja, illetve regenerálja az igénybevett kezeket. 

A  S O I N S-al extrán jól jársz, ugyanis rizspúderes kézkrémünket úgy alkottuk meg, hogy minden napszakban megállja a helyét: a mangó-, a shea-, a kókusz, és a kakóvaj együttes erővel gondoskodnak a lehető legintenzívebb hidratálásról, míg a rizspúder a gyors felszívódásért felel. Ha mindez még nem lenne elég, pakolásként is használhatod: csupán annyi a dolgod, hogy nagyobb mennyiséget viszel fel belőle – kiemelten ügyelve a körömágyakra is-, és kacsóidra húzol egy erre a célra készült kesztyűt mondjuk addig, amíg TV-t nézel a kanapén, vagy egy könyvet olvasol. Az, hogy meddig hagyod fent a “dunsztot” csak rajtad múlik: célszerű legalább 30 percet, de ha nem zavar, akár aludhatsz is benne, – Ellenállhatatlan enyhe mandula illata pedig szabályosan önmagáért beszél!

 

Cserepes ajkak

Arcunk ápolásánál különösen odafigyelünk arra, hogy külön szemráckrémet, hidratálót, és szérumot is használjunk, miért ne gondoskodnánk hát ugyanilyen figyelemmel az ajkainkról?!

A szóban forgó bőrfelület rendkívül érzékeny: a természet hol hideg széllel, hol faggyal, hol hóval súlytja, bent viszont a száraz levegő leselkedik rá.

Megfelelő ápolás hiányában hamar áldozatul esik a fent említett tényezőknek, így könnyen  kipirosodik és kicserepesedik. A lehető legrosszabb amit ilyenkor tehetünk, hogy nyalogatni kezdjük: a nedvesség elpárolgásával ugyanis szánk még szárazabbá válik, ami csak tovább ront az amúgy sem kellemes helyzeten. 

Javasoljuk egy ajakbalzsam gyors beszerzését, amit a kézkrémhez hasonlóan szintén több példányban érdemes megvásárolni és akár az imént említett kozmetikum mellé elhelyezni, így nem feledkezünk meg az ajkak hidratálásáról sem.

A S O I N S ajakírja több szempontból is a legjobb választásnak bizonyul, hiszen stiftes kiszerelése biztosítja a könnyű kezelhetőséget ( tégelyes társaival ellentétben itt nem lesz maszatos a kezünk és nem viszünk fel bacikat a szánkra), a szűz kókuszvaj gondoskodik a szuperintenzív hidratálásról, 87%-os étcsokoládétartalma pedig az ellenállhatatlan ízért és illatért felel. Szerintünk több indok nem is kell a vásárlásra… 

 

Piros orcák

Természetesen a bekezdés elnevezését illetően nem az egészséges, például sportolás utáni kipirult bőrrészre utaltunk, hanem a száraz, égő, húzódó felületre, ami télen bizony  szinte mindennapos problémát jelent. 

A hidegebb évszakban érdemes átrendezni a fürdőszobánk polcainak kínálatát: kerüljön gyengéd arclemosótej, és alkoholmentes tonik az eddig használt lemosók helyére, a könnyed hidratálókat pedig váltsák fel a kissé nehezebb, dúsabb összetételű krémek hiszen bőrünknek most van a lehető legnagyobb szüksége a hatóanyagokban gazdag ápolásra, – semmiben sem szenvedhet hiányt!

A S O I N S számos alternatívát kínál a hűvös időszakra: az E S S E N T I A L tonik gazdag hatóanyagtartalmának köszönhetően feltölti a bőrt, az arc és sminklemosótej pedig gyengéden távolítja el a dekorkozmetikumokat és a szennyeződéseket a mindennapok során. Érdemes továbbá a következő hónapokra az E S S E N T I A L család minden tagját beszerezni, így a napi rutin részeként, akár 5 lépésben gondoskodhatunk bőrünk teljeskörű ápolásáról és védelméről, de egyedülálló, díjnyertes éjszakai ránctalanító bombánk is teszi a dolgát: az alvással töltött órákban a bőr feltöltődik és regenerálódik, így újult erővel vág neki az újabb napnak! ( És most csak néhány példát hoztunk kiváló natúrkozmetikumaink közül…)

 

Nem érdemes várni, irány a webshop, böngészésre fel!


Leave your thought here