Így készülj a karácsonyra

Nyakunkon a karácsony, ezért érdemes néhány dolgot megtervezni, előkészíteni azért, hogy nyugodtan élvezhessük az ünnepi időszakot és ne csapjon át az életünk eszeveszett kapkodásba és rohanásba. Aktuális cikkünkben most ajánlunk néhány ötletet az előkészületekhez, illetve ahhoz is, hogy igazán ünnepi hangulatba kerüljünk. 

 

Mindent időben

 

A karácsonyban talán az a legszebb, hogy együtt lehet az egész család és a szeretteink körében tölthetünk néhány varázslatos napot. Ehhez azonban az is szükségeltetik, hogy mi is nyugodtak legyünk és ne az utolsó pillanatban akarjunk mindent beszerezni, elkészíteni és megoldani. A karácsonyi dekorációt például már fel is lehet tenni és akad néhány sütemény aminek kimondottan jót tesz, ha hamarabb elkészítjük őket. 

 

Ajándékok

 

 A jövőre való tekintettel érdemes lehet akár már most egy ajándéklistát nyitni a telefonunkban és megtervezni azt, hogy kinek mit fogunk ajándékozni. Ha még az ideivel is el lennénk maradva, akkor gyorsan szedjük össze a meglepetéseket, hiszen még be is kell őket csomagolni. Vagy választhatod a S O I N S díszdobozát, amibe könnyedén bele rejthetsz néhány natúrkozmetikumot és nem kell papírral és celluxal bajlódnod. ( Limitált kiadású karácsonyi csomagunkhoz díszdoboz is jár!)

 

Figyelmesség

 

Manapság szinte mindent online intézünk, így azt javasoljuk, hogy egy kicsit térjünk vissza a “régi hagyományokhoz” és adjunk fel karácsonyi képeslapokat szeretteinknek. A szigorítások sajnos sok családot érintenek, így egy kedves levél feladása sokkal “személyesebbé” varázsolja az ünnepeket, ráadásul nagy meglepetést és örömet is okoz. 

 

Nagytakarítás

 

A nagytakarítás legyen idén közös, családi program. Izgalmassá is tehetjük ezt a sokak számára rendkívül utálatos tevékenységet: például sorsolás alapján dőlhet el, hogy ki melyik helységet takarítja majd, de akár varázsolhatunk egy izgalmas kincskeresést is úgy, hogy apró meglepetéseket rejtünk el szerte-szét a lakásban. Sőt, verseny is lehet: aki többet talál meg például az elrejtett szaloncukrokból úgy, hogy közben makulátlan tisztaságot hagy maga után – megnyeri a fődíjat! 

 

DIY

 

Általánosságban talán elmondható, hogy az ajándékozás évről-évre egyre nagyobb kihívást, sőt egyre nagyobb “nyűgöt” jelent, főleg ami a felnőtteket illeti. Gyakran szembesülünk azzal, hogy már mindenkinek megvan mindene és csupa felesleges tárgyat veszünk egymásnak. Nos, a saját kezű ajándék gyártás könnyedén megoldhatja a problémát, mivel kreatív, igazán személyes és tükrözi a belefektetett energiát. ( Így még különlegesebb lesz.) Szerencsére az interneten már számos blogot, képet, videót találunk, így kreativitás hiányában nagyon saját ötleteken sem kell gondolkodnunk. 

 

Ünnepi menü megtervezése

 

A családdal akár közösen kitalálhatjuk az ünnepi menüt és persze nem árt, ha minden alapanyagot időben be is szerzünk hozzá ( már amennyire lehetséges). Vegyük figyelembe, hogy olyan ételeket válasszunk, amiket nagyjából mindenki szeret, de mindenképp úgy álmodjuk meg az ételeket, hogy mindenki számára kedvezzünk. 

 

Jótékonykodás

 

Másoknak segíteni, másokra gondolni mindig jó, de az ünnepek közeledtével még inkább pompás érzés valami igazán jót cselekedni. Idén a vírus miatt nem javasoljuk mondjuk a személyes ételosztást, vagy különböző intézmények látogatását de a hátrányos helyzetű emberek számára gyűjthetünk például tárgyakat, vagy adományokat is.  

 

Programok

 

Nem árt, ha gondosan tervezünk néhány programot az ünnepi időszakra. Válogathatunk például karácsonyi filmeket, karácsonyi dalokat és készülhetünk különböző társasokkal, vetélkedőkkel is!

 

Reméljük, hogy adtunk néhány szuper ötletet és persze azt is, hogy bár igencsak rendhagyóak az idei ünnepek, azért nagyon jól, különlegesen fog telni mindenki számára. Vigyázzunk egymásra!

 

 

 

 

 


Oszd meg a véleményed