Hialuron, a fiatalos bőr legjobb barátja

Egyetlen kozmetikai csodaszer sem létezik, ezzel valószínűleg nem árulunk el újdonságot. Hiszen ahány bőrtípus annyi igény, ráadásul minél komplexebb, a bőrünknek lehető legtöbb hasznos alapanyagot tartalmazó kozmetikumot használunk, annál jobb eredményt érhetünk el.

Ám vannak kiemelten fontos összetevők, melyek bőrtípustól függetlenül nagyon hasznosak lehetnek, s ezek közül is kiemelkedik a hialuronsav! Ez az ismétlődő egységekből álló cukormolekula a szövetekben mindenütt megtalálható természetes építőelem, mely a megfelelő hidratációért is felelős. A szervezetben található összes hialuronsavnak több mint fele, nagyjából 56% a bőrben található meg, s mivel ezek a molekulák a saját súlyuknak akár ezerszeresét is képesek vízben megkötni, nekik köszönhető az egészséges, hidratált bőr.

A száraz és zsíros bőrtípusokra alapvetően eltérő, specifikus krémeket és kozmetikumokat érdemes használni, ám mindkét esetben elengedhetetlen a kellő hidratáltság, erre pedig aligha áll rendelkezésünkre jobb módszer, mint egy hialuronsav-tartalmú ápoló.

Az egészséges, puha bőrrel ellentétben ugyanis a vízhiánynak köszönhetően gyorsan rugalmatlanná válik a bőrünk, felső rétegén pedig úgynevezett szárazságráncok jelennek meg, melyek öregítik a megjelenésünket. A hialuronsav ezeket az apró ráncokat és repedéseket tudja feltölteni. De jótékony hatása nem áll meg ennyiben! Mindeközben erősíti a bőr természetes védőrétegét is, így az kevésbé lesz sérülékeny, és az esetleges sérülések is gyorsabban gyógyulnak; Antioxidáns tulajdonságának köszönhetően pedig megköti a szabadgyököket és gyulladáscsökkentő hatását is kifejti.

Ismétlődő molekuláris felépítése miatt a hialuronsav különböző méretű és súlyú is lehet. Míg a kicsik gyorsan és mélyen szívódnak fel, így a bőr alsóbb rétegeit ápolják, addig a nagyoknak a legjobb a vízmegtartó erejük, a közepes méretűek viszont a védőréteg erősítésében vállalnak aktív szerepet. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen problémára milyen formáját alkalmazzuk, a különböző méretek együttes használata teszi igazán egészségessé a bőrt.

Ahogy öregszünk, a szervezetünk – s főként a bőrünk – természetes hialurontartalma egyre csökken, ezért nagyon fontos, hogy gondoskodjuk az utánpótlásáról, ezáltal hosszan megőrizve teltségét és rugalmasságát. 

Természetesen a Soins Natúrkozmetikumok kínálatában is megtalálhatod ezt a csodaösszetevőt! Az éjszakai ránctalanító bomba kis molekulájú hialuronnal tölti fel éjszakánként a bőrödet, de ugyanezt találhatod meg a vízhiányos bőrre kifejlesztett krémünkben is, melynek mindennapos használatával megszabadulhatsz a vízhiányos bőr tüneteitől. Ha pedig a zsíros bőrödet szeretnéd hidtratálni, arra is van megoldásunk! A kombinált krémünk mattosító hatása révén megszünteti a csillogó bőrt és a benne lévő tengeri alga segíti a faggyútermelést szabályozni, ugyanakkor ápol és mélyen hidratál.


Oszd meg a véleményed