Ekcémás bőr?

Mi is az ekcéma?

Az ekcéma egy olyan típusú bőrgyulladás, amely többnyire allergiás válaszreakcióként alakul ki. Tünetei minden esetben szabad szemmel észrevehetők – vörös foltokként jelennek meg apró nedvedző hólyagocskákkal a bőr felszínén, amelyek később felszakadnak és beszáradnak. Ezeket a tünetekhez általában kellemetlen viszketés is párosul.

Fajtái

Az ekcémának két legismertebb fajtája az úgynevezett atópiás, vagyis genetikailag hajlamos személyeknél kialakuló ekcéma, valamint a kontakt, azaz valamilyen allergénnel történő érintkezés hatására kialakuló ekcéma.

Az atópiás ekcéma okozója a legtöbb esetben ismeretlen marad, az atópiás dermatitis legfőbb tünetjelenségei a viszketés, illetve a vakarózás által kiváltott bőrszárazság, eritroderma és lichenifikáció.

Ezzel szemben a kontakt, vagyis az allergiás ekcéma sokkal egyszerűbben kezelhető, hiszen szinte minden esetben könnyen azonosítható a kiváltó ok: ezek a leggyakrabban a fémek, a latex, a kozmetikumok, a tartósítószerek valamint a különböző illatanyagok.

SOINS krém ekcémára

A Soins natúrkozmetikumok esetében nem kell tartanod semmilyen allergiás reakciótól! A külön ekcémás bőrre készült krémünk egyszerre nyugtat és hidratál – ez rendkívül sok, gondosan kiválasztott alapanyagának köszönhető. A gyulladt, hámló és viszkető bőrfelület visszaállításában nagy szerepe van a benne található kúszó magnóliának, az ázsiai gázlóolajnak,  az aloe gélnek, a mangóvajnak, a fekete nadálytőnek, a bisabololnak, valamint a hozzáadott vitaminoknak!

Használható naponta többször is: arcon, vagy bármilyen másik testfelületen. Megszünteti a viszketést, a gyulladást, ezáltal segíti a szövetek regenerálódását.

https://soins.hu/termekek/ekcemara/


Leave your thought here