Beszédes alapanyagok, avagy a S O I N S SUMMER termékcsalád mesés összetevői

Ez a nyár tele volt újdonságokkal: debütált “MAP” C-vitaminos arcpermetünk, barbadoszi cseresznyés testradírunk és SUMMER termékcsaládunk is. Ez utóbbi termékcsoportot vesszük most górcső alá: mesélünk a fényvédő fontosságáról és a csodás alapanyagokról is, amelyek naptejünk és folyékony testápolónk alapjait adják. 

Az előbb említett terméket nem csak nyárra ajánljuk, hiszen légies állagának köszönhetően nagyon gyorsan felszívódik, valamint csodás kókusz illatot hagy maga után, ami lássuk be, télen például igazán szívet melengető. Gazdag hatóanyag felhasználásával készítettük el azért, hogy a bőr a legmegfelelőbb gondoskodást kaphassa tőle.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén is meleg ősz elé nézünk, ezért a naptejet sem kell még elcsomagolni: sőt, az őszi nap sugarai sokkal kíméletesebbek a bőr számára.

A  S O I N S SUMMER MILK-et fizikai fényvédője teszi igazán különlegessé, amelynek nincs környezetkárosító hatása, vízzel érintkezve sem okoz ökológiai szennyezést, emellett természetes módon véd a káros UV-A és UV-B sugaraktól.

 

Amit a fizikai fényvédőről tudni érdemes 

A fizikai UV-szűrők, vagy más néven az ásványi fényszűrők (ahogy az a nevében is szerepel) természetes eredetű ásványi pigmentekből állnak. Ezek az apró anyagok amolyan tükörként funkcionálnak: visszaverik a napfényt, így kevesebb sugárzás hatol be a bőrbe. A fényszűrő fontos tulajdonsága továbbá, hogy felkenés után azonnal hat. 

Az ásványi szűrőkkel ellátott naptejeket általában értékes olajokkal és gyógynövényekkel gazdagítják. Ezek az összetevők azért fontosak, mert magas antioxidáns tartalmuk lévén elnyelik a veszélyes sugarakat, így segítik a pigmenteket, a védő hatás ezáltal fokozódik. 

 

Amit a kémiai fényvédőről tudni érdemes 

A kémiai szűrők mesterségesen előállított anyagok, amelyek rendkívül károsak lehetnek a bőrre, illetve az emberi szervezetre is. Több tanulmány is igazolta, hogy a bőrrel érintkezve hormonszerű hatást mutatnak, megzavarják, felborítják a hormonháztartást, emellett pedig gyakran allergiás reakciót váltanak ki. Felkenés után csak körülbelül 30 perc múlva védik a bőrt a káros sugaraktól.  

A kémiai szűrőknek rendkívüli környezetkárosító hatásuk van: pusztítják a vizek élővilágát és a korallzátonyokat is. ( Az Egyesült Államokban és Ausztráliában szerencsére már több strandon is betiltották a kémiai fényszűrővel ellátott termékek használatát.)

 

 

Amire a fényvédők esetében figyelned kell

Kerüld a spray formátumot, hiszen az ilyen csomagolásban kapható termékek több összetevője is rendkívül káros hatással lehet a szervezetre, ha belélegezzük. Márpedig bármilyen óvatosan is fújjuk ki a kozmetikumot a flakonból, ez a “jelenség” gyakorlatilag kikerülhetetlen. 

Figyelj a Retinyl Palmitate tartalomra! Ha ezzel az összetevővel találkozol, inkább hanyagold a termék megvásárlását! Az USA-ban már azt próbálják bizonyítani, hogy elősegíti a melanoma kialakulását. 

 

 

Részletesen az UV-A és az UV-B sugarakról

Azt tudjuk, hogy az UV-A és az UV-B is egyaránt káros, de mi a kettő között a különbség? Gyakorlatilag a sugarak hullámhossza. Az UV-B sugarak rövidhullámúak, míg az UV-A sugarak hosszúak. Az utóbbi mélyen képes a bőrbe hatolni, így elsősorban annak az elöregedéséért felel. Az UV-B nem hatol át a bőr felső rétegén, de képes károsítani a DNS-t, így könnyen bőrrákot okozhat. 

100%-os védelmet egy termék sem képes biztosítani, azt azonban szerencsére mi választhatjuk meg, hogy milyen termék mellett adjuk le a voksunkat. A  S O I N S SUMMER MILK 20 SPF-al ellátott ásványi fényszűrős naptej, amely ráadásul vízlepergető hatással is bír, így amiatt sem kell aggódnunk, hogy “leázik” majd a vízben. Minden esetben rendszeresen érdemes vele a test egészét átkenni: napozós blogunkban ebben a témában részletesebben olvashattok!

 

 

Sárgarépa olaj

A sárgarépa olaj egy olyan vitaminban gazdag macerátum, amely hozzájárul az egyenletes barnuláshoz, és amely segít a barnaságot hosszú időn át megtartani. Mindemellett felkészíti a bőrt a napozásra és segíti annak regenerálódását a strandidő letelte után is.  Fizikai tulajdonságait tekintve közepesen sűrű, pompásan színezi a bőrt, s emiatt a napozó és a napozás utáni termékek népszerű alapanyaga. Természetes UV-védőréteget képez a bőrön, így segít a bőrrák kialakulásának megelőzésében is.

 

 

Karanja olaj

A karanja olaj kifejezetten értékes, hatóanyagokban gazdag, sokoldalú olaj, amelyet antioxidáns, öregedésgátló és regeneráló hatása miatt részesítik előnyben a kozmetikában. Nyugtató funkciót is ellát, így a napozás utáni készítmények elkészítésénél előszeretettel használják. ( Többek között mi is kevertünk belőle folyékony testápolónkba 🙂 )

 

 

Körömvirág olaj

A körömvirág olaj, a körömvirágból nyert értékes kivonat, amely gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, fertőtlenítő és nyugtató hatásáról ismert. Szinte azonnal enyhíti a száraz, érzékeny és gyulladt bőr kellemetlen tüneteit, hidratáló és feszesítő hatása miatt az öregedő bőr számára is tökéletes választás.  A körömvirág olaj felgyorsítja az égési sebek gyógyulását, antiszeptikus hatásának köszönhetően képes meggátolni a fertőzések kialakulását.  Fiatalítja, puhítja és regenerálja a bőrt, hatékonyan veszi fel a harcot a szabad gyökök ellen, valamint stimulálja a kollagén képződését és a leégés esélyét is csökkenti. Nem véletlenül választottuk a Bodymilk egyik értékes alapanyagának!

 

 

NMF

Az NMF az egyik legfontosabb természetes hidratáló faktora a bőrnek, amely a nedvességszívó és nedvességmegtartó képességéért felelős. Az egyik leghatásosabb vízlekötő anyagnak számít.  A bőr természetes módon tartalmazza ezt az anyagot, amely a sejtmátrix fontos belső eleme, viszont az öregedéssel ennek szintje fokozatosan csökken. Ezek a  természetes hidratáló elemek a bőrben található lipidekkel együtt kulcsfontosságú  szerepet töltenek be a bőr életében: megőrzik annak egészségét, üdeségét és hidratáljal is azt, ezért nem véletlenül népszerű összetevő a kozmetikában 

 

Urea

Az urea a bőr felszíni rétegében is megtalálható anyag, csak úgy, mint az NMF, “ő” is egy természetes hidratáló faktor. Az urea egyszerre működik külsőleg és sejtszinten is: bőrön alkalmazva csökkenti a vízvesztést, belülről pedig növeli annak nedvességvisszatartását és dehidratál is. Szabályozza a bőrfelszínen lévő mikroflórát, így óvja a védő savköpeny épségét.

 

 


Oszd meg a véleményed