Augusztusi programajánló

Sajnos hamarosan véget ér a nyár, de szomorkodni nem szabad: töltsük meg új élményekkel és programokkal augusztus utolsó napjait!

Aktuális cikkünkben most egy változatos programajánlóval készültünk Nektek: irány válogatni, találjátok meg a számotokra legvonzóbb kalandot!

 

Kalandra Fül! Fesztivál

 

Augusztus 28. és 29. között sok szeretettel várnak minden zene rajongót a Kalandra Fül! fesztivál szervezői a Budapest Music Centerben. Ez a rendezvény Magyarország első olyan klasszikus zenei fesztiválja, amely kifejezetten gyermekeknek, illetve kisgyermekes családoknak szól, és amelynek célja, hogy szórakoztató módon hozza közel a klasszikus zenét a kicsik szívéhez.  A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, akiknek már több ezer lelkes rajongójuk van, hiszen innovatív előadásaikkal már számos alkalommal megmutatták, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A rendezvény művészeti vezetője Hámori Máté, a vendégek között pedig szerepel a Modern Art Orchestra és Fekete-Kovács Kornél (ők kifejezetten erre az alkalomra készített produkcióval készültek), Meskó Ilona és Lukácsházi Győző ( ők a  Fehérlófia-t mutatják majd be), Lackfi János költő (saját meséivel készül), Dinyés Dániel és „operajátszóháza”, Dés András és ütőhangszerei, valamint Fekete János Jammal beatboxos. A legkisebbeket ingyenes programok várják a BMC legeldugottabb zugaiban: lesz hangszersimogató, festő foglalkozás Szeőke Katával és élő zeneautomatákkal is készültek a szervezők. További információkat és a részletes programleírást itt találjátok!

 

Titkos kertek és terek a belvárosban 

 

Különleges kalandra hívnak a Titkos kertek és terek a belvárosban szervezői: egy 2,5 órás sétán vehetnek részt az érdeklődők, méghozzá Budapesten a Vitkovics Mihály utca 12. – Kossuth Lajos utca – Központi Szeminárium – Károlyi-kert – Unger-udvar – Bródy Sándor utca – Kálvin tér vonalon. Egészen különleges módon láthatjuk most a főváros “belső részét”: magasra nőtt, évszázados fák, illatukat ontó virágok, kerti ösvények, szobrok és kőpadok tárulnak majd elénk a betondzsungel közepén. Olyan magánházak és intézmények kertjeibe is betekintést nyerhetünk, amelyek a nagyközönség számára nem nyitnak ki. Bepillantást nyerünk egy nagyváros emberléptékű térhasználatáról, megismerjük a velünk élő állatokat és növényeket, mindeközben pedig emberi sorsokról hallunk: padokon szövődött szerelmekről, árnyas fák alatt megélt tragédiákról, ifjúi fogadalmakról és időskori megnyugvásról. Mi biztosan jelentkezünk valamelyik időpontra, és Ti?! A sétára itt tudtok jeletkezni!

 

 

VárKERT Mozi – Friss hús válogatás 2020

 

2020-ban nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, idén egészen pontosan augusztus 26 -án a Várkert Moziban. A rendezvény elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket.

Az est vendégei: Andrasev Nadja (Szimbiózis) és Füzes Dániel (Szokásjog) 

További információkat és a részletes programleírást itt találjátok!

 

 

III. Libegők Éjszakája

 

Szerencsére 2020-ban is megrendezésre kerül a Libegők éjszakája, idén már több helyszínen lehet majd késő estig libegőzni Magyarországon augusztus 29-én 16:00-tól 13:30-ig. Bármelyikre helyszínre is esik a választásotok, maradandó élményben lesz részetek, hiszen a nem mindennapi közlekedési eszközök tesznek csak igazán különlegessé egy naplementét, egy hullócsillag figyelést, vagy akár egy szimpla estét is.  

Helyszínek ahol részt vehetteka csodálatos esti libegő élményben:

Részletes programtervet és további információkat itt találtok!

 

 

10.Magyar Bor Napja – Koccintás, Borflashmob és borvásár

 

Borflashmobbal és borvásárral várják a különleges nedű kedvelőit a szervezők a Vajdahunyadvárban augusztus 29-én 18:00-tól, ráadául közös koccintásra is invitálnak. Ez az esemény az idei nyár méltó búcsúztatója, vagy ha jobban tetszik amolyan megkoronázása, amelyet kötetlen beszélgetések, borkóstolók és a borvásár tesznek felejthetetlenné. Az italokon túl kimagasló minőségű élelmiszerekkel is készülnek a kiállítók, ráadásul ezek is megvásárolhatók a magyar bor napján. 

További információkat itt találtok!

 

Bogár Tali Gyenesdiás 2020

 

Augusztus utolsó hétvégéjén, egészen pontos 27-én kirajzanak a VW bogarak   Gyenesdiáson…ahogy mindig is volt 🐞❤🚗 vár benneteket is Zoli bá és a többiek.

Ha imádjátok ezt a különleges “kis” autó fajtát ott a helyetek, hiszen a szervezők számos meglepetéssel is készülnek a résztvevőknek! 

További információkat itt találtok

 

Park-Piknik

 

Augusztus 28. és 30. között a Festetics kastély megnyitja kapuit a piknikezni vágyóknak: a három napos rendezvényen gasztronómiai kitelepülök, koncertek, fényjáték és számos gyerekprogram is várják a látogatókat. Ha egy igazi különleges hétvégére, vagy akár csak egy napra vágytok, Nektek is ott a helyetek: további információkat és a részletes programleírást itt találjátok! 

 

Állatkertek éjszakája 

 

Az állatkert egy igazán varácslatos, csoda kis hely, ahol a különböző élelőnyék gyakran mosolyt csalnak arcunkra és persze el is kápráztatnak minket. Az élményeket augusztus 28-án a Pécsi Állatkert fokozza, hiszen ők aznap éjszakai látogatásra invitálják az érdeklődőket! Ez azért elég menő, ugyebár?! További információkat itt találjátok! 

 

Reméljük, hogy tetszett aktuális programajánlók és azt is, hogy találtatok benne kedvetekre valót!


Oszd meg a véleményed