A tökéletes smink titka

Mi a titka azoknak, akinek egész nap tökéletes marad a sminkjük és a bőrük akkor is gyönyörű, amikor lemossák a sminket?

A válasz nagyon egyszerű. A mester kozmetikusok is a bőrnek megfelelő krémet használjék sminkelés előtt.

Miért jó, ha használsz hidratáló krémet sminkelés előtt?

 • Sminked nem csak tartósabb lesz, de hidratáltabb is.
 • Megvéd a káros környezeti hatásoktól és közben puhává varázsolja a bőrt.
 • A hideg és meleg levegő, a szél mind-mind kiszárítja bőröd és fakóvá teszi. A száraz és igénybevett bőr felső rétegei könnyebben sérülnek, így nemcsak hamarabb jelennek meg a ráncok, de fénytelenné válik.

Ne feledkezz meg a smink felvitele előtt a bőrödnek megfelelő nappali hidratáló krém használatáról sem. BB és CC krémek használta mellett is ajánlott. Mert ugyan tartalmaznak olajokat, de igazán hidratáltá csak akkor válik az arc, ha vizes bázisú hidratáló krémmel ápoljuk.

Így használd:

 1. Reggel sminkelés előtt kend fel a bőrödnek megfelelő hidratáló krémet. Ujjbegyeddel alaposan masszírozd be a bőrödbe.
 2. Hagyd 2 percig száradni, hogy tökéletesen beszívja a bőröd az értékes hatóanyagokat.
 3. Sminkelj.

Mint minden kozmetikumnál, itt is nagyon fontos, hogy megfelelő a minőségű natúrkozmetikumokat használd. Kerüld a parabént, a kőolajat, a vegyszereket, a színezékeket, szilikont, a parfümmel dúsított krémeket és a pálmaolajat. A vegyi anyagok bőrön felszívódva nagyon károsak lehetnek és bőrproblémákat okoznak.

Smink tippek:

 • Használj korrektort. A szem alatti karikák eltüntetéséhez a kicsit narancsosabb árnyalatú korrektor a legjobb megoldás. Ez kompenzálja a karikák színét és tökéletesen elfedi.
 • Alapozó. Ne használj túl világos vagy túl sötét alapozót, mert elüt a dekoltázsod színétől és nem kelt szép látványt. Próbáld az bőröd színéhez leginkább hasonlító alapozót választani, így lesz tökéletes.
 • Vigyél fel néhány pontot az alapozóból arcodra ujjaid és/vagy alapozó szivacs vagy ecset segítségével, majd dolgozd el a őket. A “maszkhatás” elkerülése érdekében figyelmesen dolgozd el a haj vonalánál, az álladnál és a nyakadnál.
 • Púder. Ecset segítségével dolgozd el a homlok, az orcák, az áll és az orr területén. Ha szemfestést is szeretnél készíteni, akkor a szemhéj területét gondosan hagyd ki, mert porra por nehezen tapad.
 • Pirosító. Elég ha arcod formájának megfelelően púder ecsettel felviszed az arcvonalakra a kicsit sötétebb árnyalatú púdert. Ha kerekebb az arcod, az arccsontodra érdemes fókuszálni. Üde színt az arcnak és ragyogó hatást kölcsönöz.
 • Szemhéjfesték. Ha érzékeny vagy mindenképp natúr kozmetikumot válassz, mert esetlegesen ha a szemedbe megy, allergies reakció és gyulladás is felléphet. A leghalványabb árnylatot használd az egész szemhéjadra és szemöldököd alá, majd a sötétebb árnyalat segítségével rajzolj egy vonalat szemhéjadra a szempillák tövéhez közel. A szemhéj redőinek árnyalásához válassz egy közepes színt, a legsötétebb árnyalattal fesd ki szemhéjad külső sarkát.
 • Szemceruza/tus. Érdemes tartósabb fajtát választani, ami nem kenődik el és jól tart, mert ha zsírosabb a szemceruza állaga, hamar elmosódik.
 • Szempilla spiral. Számos fajta megtalálható az üzletek polcain, szinte lehetetlen választani. Így ha megtaláltad a tökéletes szempilla spirált nagyon szerencsés vagy. Törekedj itt is inkább a natúr kozmetikai termékekre.
 • Ajakápoló. Hidratálja és védi az ajkakat. Csábító mosoly csak fokozható.

Este pedig soha ne felejtsd el gondosan lemosni az alapozót!

Használj éjszakai krémet, hogy bőröd reggelre regenerálódjon. A nappali és éjszakai krémek között különség van. Míg a nappali krém hidratál és véd a környezeti hatásoktól, addig az éjszakai krém regenerál, nyugtat és felölti a bőrt a következő napra.

Érdemes bőrtípusodnak megfelelő krémet használni a magasabb hatásfok érdekében.

Itt elolvashatod a bőrtípus jellemzőket: http://www.soins.hu/index.php?id=bortipusok


Leave your thought here