A sejtkommunikáló peptidek és a damaszkuszi rózsavíz

 

Most, hogy végre bemutathattuk Nektek S O I N S új termékcsaládját, az  E S S E N T I A L-t, itt az ideje, hogy kicsit többet is eláruljunk Nektek ezekről a natúrkozmetikumokról. Akár egymás után rutinként, akár külön-külön, ,,személyre szabva” is alkalmazhatóak, közös pontjaikat pedig a különleges sejtkommunikáló peptidek és a csodálatos damaszkuszi rózsavíz képezik: a továbbiakban erről a két klassz alapanyagról olvashattok! 🙂

Mik azok a peptidek?

A peptidek – nagyon leegyszerűsítve – kisebb fehérjedarabkák, amelyek egymással összekapaszkodva rövid aminosav láncokat képeznek. A testünkben és a bőrszöveteinkben sok-sok peptid van, amelyek fajtájuktól függően eltérő sejtjelző funkciókat töltenek be.

Ami a kozmetikában használatos peptideket illeti, ezek a bőrünkben jelenlévőket utánozzák, főként az anti-agingre helyezve a hangsúlyt. Fajtái lehetnek a vivő peptidek, amelyek a különböző nyomelemek (például réz vagy magnézium) szállításáért felelnek. Vannak még az ún. botox utánzó peptidek, amelyeknek fő célja, hogy megszakítsanak bizonyos ingerületeket: ellazítják a mimikai izmokat, hasonlóan a botoxhoz. Harmadik csoportjukat képezik a sejtjelző, azaz a sejtkommunikáló peptidek, amelyek a Soins Essential termékekben is megtalálhatóak a botox utánzó peptidek mellett. Ezek az aminosavak igen egyediek: feladatuk, hogy serkentsék a kollagéntermelést, ezáltal segítik a bőrünket feszesen tartani.

Mire jó a rózsavíz?

A Soins Essential termékek másik ,,kötelező eleme” a damaszkuszi rózsa hidrolátum. Igazi elixír: nyugtató, gyulladásgátló és pórusösszehúzó hatása is van, ami miatt sokféle bőrproblémára megoldást nyújt, ezen kívül remek tonizáló és sebgyógyító, C-, B- és E-vitaminokban is gazdag alapanyag.

Belsőleg is használható mind terápiás, mind pedig kulináris célból: enyhíti a például a depresszió, a stressz és a szorongás tüneteit, valamint kiegyensúlyozza a hormonháztartást és segít felvenni a harcot az álmatlansággal is.

Kulináris vonatkozásban kiválóan alkalmazható különböző szörpök és lekvárok készítésénél, de használják mindenféle ételek, édességek illatosítására is.

Szerezzétek be ti is a Soins Essential termékcsalád minden tagját az első osztályú alapanyagokkal történő természetes bőrápolásért!

https://soins.hu/termekkategoria/soins-essential-feltoltes-alatt/


Leave your thought here