7 plusz 1 tipp a ráncok ellen

Miért fontos a ránctalanító? 7 +1 egyszerű tipp a ráncok ellen!

Már az első mélyebb ráncok megjelenése előtt érdemes elkezdeni a ránctalanítást. 20 éveink elején jelennek meg az első mimikai ráncok főleg szem környékén. Ahogy múlik az idő és bőrünk veszít nedvesség tartalmából egyre inkább elmélyülnek és láthatóbbá válnak.

Elkerülhetetlen és természetes folyamat. Az arcbőr szöveteiben a kollagén és elasztin termelés csökken, így a bőr elveszíti feszességét. A dohányzás és a napozás nagyban felgyorsítja az öregedés folyamatát. Ezek hatására lelassul a vérkeringés és kevesebb oxigénhez jut bőrünk.

Mégis mit tehetünk, hogy lassítsuk a bőr öregedési folyamatát?

7 +1 egyszerű tipp!

  • Hidratáljunk – minden reggel, arcbőr típusnak megfelelő krémmel hidratáljunk. Ne felejtsük el, hogy nemcsak az arcot, hanem a nyakat és a dekoltázst is ápolnunk kell.
  • Táplálkozzunk egészségesen. Együnk sok gyümölcsöt és zöldséget. Hetente egyszer fogyasszunk halat, amelyben sok az Omega 3 zsírsav. Nemcsak finom, de táplálja is a bőrünket.
  • Igyunk mindennap megfelelő mennyiségben cukormentes folyadékot. Lehetőleg vizet. A bőr nedvesség tartalmának megtartása belülről is ugyanolyan fontos. Bőrünk tovább marad hidratáltabb.
  • Napos időben használjunk fényvédőt, téli időszakban pedig bőrnyugtató krémet. A melegtől és a hidegtől is könnyen kiszárad a bőr és veszít nedvesség tartalmából.
  • Aludjunk eleget.
  • Fogyasszunk megfelelő mennyiségben C-vitamint. A C-vitamin nemcsak immunerősítő, de a szövetek regenerációjában is segítséget nyújt.
  • Mozogjunk napi 20-30 percet, hogy segítsük bőrünk oxigén ellátását.
  • +1. Használjunk természetes natúr kozmetikai ránctalanítót, akár a megjelenések előtt, mely nem árt bőrünknek. Számos kozmetikai krém tartalmaz káros összetevőket, mint pl. a parabén, a kőolaj származékok, vegyszerek, parfüm, szilikon stb. Tudatosan figyelj arra, hogy mit választasz!

Ha figyelünk arcunk bőrének hidratáltságára és a megfelelő kozmetikumokat választjuk, tovább maradhat bőrünk feszes és gyönyörű.

Ezeket ajánljuk neked:


Oszd meg a véleményed