English
Főoldal > Blog > Cseresznyés Zucotto

Cseresznyés Zucotto

Cseresznyés Zucotto

 

 

 Hozzávalók:

 

- 12 dkg puha margarin és egy kevés a kikenéshez

- 10 dkg liszt

- 1,5 tk sütőpor

- 2 ek. kakaópor

- 12 dkg nádcukor

- 2 db tojás felverve

- 3 ek. konyak

- 2 ek cseresznye pálinka

 

A töltelékhez:

 

- 3 dl zsíros tejszín

- 3 dkg porcukor

- 6 dkg pörkölt mandula apróra vágva

- 25 dkg fekete cseresznye kimagozva

- 6 dkg étcsoki finomra aprítva

 

A díszítéshez:

 

- 1 ek kakaópor

- 1 ek porcukor

- friss cseresznye

 

 

Elkészítés:
 
 

1,
Egy 30 x 23 cm-es tepsit margarinnal kikenünk és sütőpapírral kibéleljük.
A lisztet, a sütőport és a kakaóport tálba szitáljuk, majd hozzájuk adjuk a cukrot, a margarint és a tojásokat.
Alaposan összekeverjük, és a tésztát az előkészített tepsi besimítjuk.
A  190 °-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, vagy amíg a tészta megemelkedik és megszilárdul.
A megsült tésztát 5 percig a tepsiben pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
 

2,
Egy 1,2 l űrtartalmú hőálló tál peremének a segítségével a megsült  tésztából kivágunk egy korongot és félretesszük.
A tálat kibéleljük frissen tartó fóliával, majd a megmaradt tésztával, illetve a darabjaival.
A tésztát a félretett korongot is meglocsoljuk a cseresznyepálinkával összekevert konyakkal.
 
 
3,
A tejszínt a cukorral habbá verjük. A kemény habbá beleforgatjuk a mandulát, a cseresznyét és a csokoládét, majd megtöltjük vele a tésztát.
A tetejét lefedjük a tészta koronggal, amelyre egy tányért, majd súlyokat teszünk.
A   Z U C O T T O - T egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt tálra borítjuk, csíkokban megszórjuk kakaóporral, illetve porcukorral és néhány szem cseresznyével díszítjük.
 
JÓ ÉTVÁGYAT! :)
mennyiség